Sindicaliștii vor în Directorat sau Consiliul de Supraveghere

Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Gheorghe Etăgan, a semnat vineri un protocol de începere de negocierilor pe contractul de muncă al minerilor și energeticienilor. Anunțul a fost făcut de sindicalistul Constantin Mitrescu. Acesta a spus că astăzi va fi prima întâlnire între administrație și sindicate.

Sindicaliștii vor solicita, printre altele, la vremea negocierilor contractelor de muncă, ca un membru al sindicatelor să fie în Consiliul de Supraveghere sau Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Spre exemplu, vineri a fost ședință de Directorat, iar sindicalistul Constantin Mitrescu nu știa despre ce se discutase. Acesta spune că va cere, atunci când vor negocia contractele de muncă, reprezentarea sindicatelor în conducerea CEO. „Noi aveam, potrivit prevederilor contractului de muncă, un reprezentant în Consiliul de Administrație, dar dacă nu mai există această formă de organizare nu mai avem. O să cerem să avem și noi un reprezentant în Directorat sau Consiliul de Supraveghere”, a declarat liderul Sindicatului „Energia”.

COMISIE

FNME este mandat de sindicatele din cadrul CEO pentru negocierile pe contractul de muncă. Comisia de negociere este formată din sindicaliștii Dumitru Pârvulescu, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Constantin Ureche și Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: