Singurul spital din Gorj fără acreditare

Spitalul Orășenesc Bumbești Jiu este singura unitate medicală din Gorj care nu a reușit să obțină până acum acreditare din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). În ciuda acestei situaţii, mulţi gorjeni preferă să se trateze la acest spital, invocând condiţii mai bune de tratament, dar şi de cazare. O vizită a comisiei de acreditare este așteptată după Paşti, la spital. 

La Spitalul din Bumbești Jiu sunt tratați zilnic în jur de 80 de pacienți. Unitatea s-a dezvoltat mult în ultimii ani, având inclusiv un ambulatoriu conform standardelor europene. Totodată, condițiile hoteliere pentru pacienți au fost îmbunătățite. La fel și cele privind actul medical, fiind achiziționată aparatură medicală de ultimă generaţie. Lucrările de sistematizare pe verticală sunt pe ultima sută de metri. Este vorba de realizarea unei parcări cu câteva zeci de locuri de garare, reabilitarea gardului, dar și reamenajarea aleilor.

„Aşteptăm acreditarea”

Ultimul hop pe care trebuie să-l mai treacă unitatea spitalicească este acreditarea din partea ANMCS. Spitalul din Bumbești Jiu a rămas ultima unitate din Gorj neacreditată. Conducerea spitalului speră ca în prima jumătate a acestui an să rezolve și această problemă. „Așteptăm acreditarea, încă nu este stabilită. Se pare că se mai amână puțin. Am început să depunem documentația la ANMCS. Este vorba de fișa de autoevaluare și niște chestionare. Trebuie să apară un ordin cu comisiile care o să vină la evaluare. În principiu așteptăm vizita până prin luna iunie”, a declarat Aurel Stolojanu, directorul Spitalului Bumbești Jiu.

Bobaru: Vom trece de acreditare!

Unitatea spitalicească este sprijinită financiar de administrația locală. Anul acesta, Primăria Bumbești Jiu a alocat din bugetul propriu, pentru funcționarea spitalului și pentru investiții, peste 500 de mii lei. „Am convingerea că vom trece de acreditare având în vedere că spitalul a fost și reabilitat, dotat cu echipamente medicale și aparatură de ultimă generație. Am reușit să avem o structură de personal care ne satisface, plecând de la medici și asistenți. Nu cred că vor fi probleme în sensul de a obține această acreditare”, a comentat Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: