Sinistraţii din Moldova: Mulţumim gorjenilor

Campania Gorj  TV şi Pandurul a fost de un real ajutor sinistraţilor din Moldova, cărora cu sprijinul dumneavoastră le-am dus o rază de speranţă. Am reuşit să ajungem în zona cea mai afectată de inundaţii, respectiv Dorohoi. Aici am lăsat tot ce am strâns de la dumneavoastră, cititorii ziarului Pandurul şi telespectatorii Gorj TV, trei tone de ajutoare, haine, încălţăminte, alimente şi bani.

Inundaţiile au afectat zeci de case în această zonă, unele au fost dărâmate pentru că nu s-a mai putut salva nimic din ele, iar cele care au rămas în picioare sunt aproape nelocuibile. Oamenii care au rămas fără un acoperiş deasupra capului au fost adăpostiţi de autorităţi în diferite cămine sau spaţii mai mari. Momentan apele s-au retras, iar oamenii s-au mai liniştit puţin, însă gândul că nu mai au o casă în care să se întoarcă îi îngrozeşte. Sinistraţii se roagă acum în fiecare zi să le vină cineva în ajutor pentru a nu rămâne sub cerul liber. Nu mai au ce mânca din propria gospodărie şi nici ce bea, deoarece şi apele din fântâni sunt tulburi. Singurul lucru care îi face să mai aibă speranţă sunt ajutoarele pe care le primesc. Situaţia dezastruoasă va fi cu greu rezolvată deoarece oamenii au casele dărâmate. Aici locuinţele sunt construite din chirpici, adică pământ şi paie, acesta este motivul pentru care casele o iau la vale, în special acum când apa era până la jumătatea unei case. Oamenii spun că posibilităţi financiare să le repare sau să construiască altele nu au. “Avem case făcute din chirpici, ştim că nu sunt rezistente, dar nu avem bani să ne facem altele. Am pleca de aici, pentru că noi stăm într-o vale şi toată apa se scurge pe noi, dar nu avem posibilitatea să ne mai facem o locuinţă. Aceste case în care stăm sunt făcute de noi, nu am plătit pe nimeni să ni le facă, pentru că nu avem cu ce. Dar nu ştiu ce vom face de aici înainte, avem copii, avem părinţii care sunt bătrâni şi trebuie să avem grijă de ei, niciunul dintre noi lucrează, nu ştiu cum vom supravieţui, sperăm să se gândească cineva la noi şi să ne ajute pe toţi“, spunea una dintre familiile care a rămas fără un acoperiş deasupra capului.

„Mulţumim gorjenilor, nu ştiu cât bine ne-au făcut“

 Autorităţile locale şi judeţene se implică să ajute aceşti oameni cât pot de mult. În judeţul Botoşani, Consiliul Judeţean a deschis mai multe centre de colectare a ajutoarelor venite din diferite judeţe ale ţării, iar de aici sunt distribuite oamenilor, după nevoia fiecăruia. “Noi facem tot posibilul să gestionăm această situaţie dramatică foarte bine, să putem să îi ajutăm pe toţi cei care au fost afectaţi de inundaţii. Acum aşteptăm să vedem ce ne spune guvernul în legătură cu refacerea caselor, dacă trebuie să le găsim un alt amplasament. Vă mulţumim că v-aţi gândit la noi, să veniţi tocmai din Gorj la noi cu ajutoare pentru aceşti oameni, mulţumim şi gorjenilor care sunt solidari cu noi şi au donat aceste lucruri pe care ni le-aţi adus“, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Botoşani, Florin Bulgaru.

Oamenii s-au bucurat de ajutoarele primite de la noi. Am vrut să fim alături de ei şi am reuşit. Am mers în rândul lor, iar o parte din ce am strâns, am dat direct la familiile afectate, atât bunuri materiale cât şi bani. Am mers în comuna Pomârla acolo unde 6 familii se uită la munca de o viaţă dusă pe apa sâmbetei. “Vă mulţumim că aţi venit la noi, nu ne aşteptam să vină aici cineva tocmai din Gorj. Situaţia noastră este una disperată, ni s-au dărâmat casele şi nu ştim ce vom face de acum înainte, nu mai avem nicio putere“, spun oamenii.

Pandurul şi Gorj Tv vă mulţumesc pentru tot ajutorul acordat.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: