Şofer beat, în arest

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu au reţinut un tânăr suspectat că aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a sustras un autoturism pe care l-a condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, iar ulterior, după ce a fost implicat într-o tamponare, a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

În data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 03:00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu au fost sesizaţi de către un cetăţean din comuna Dăneşti, despre faptul că pe raza satului Văcarea, în afara drumului judeţean DJ 663 A, se află un autoturism avariat, al cărui conducător auto a fugit de la locul accidentului.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul subunităţii. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că autoturismul, ce prezenta avarii pe partea dreaptă (oglindă retrovizoare exterioară dreapta faţă ruptă şi portieră dreapta faţă înfundată), aparţine unei femei din comuna Dăneşti, sat Botorogi, judeţul Gorj. De asemenea, poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost furat, suspect de comiterea faptei fiind chiar conducătorul auto, identificat ca fiind S.C., de 23 ani, din comuna Teleşti, judeţul Gorj.

După aproximativ 30 de minute de la sesizare, poliţiştii l-au depistat pe suspect, acesta fiind condus la sediul secţiei de poliţie pentru audieri.

Poliţiştii au stabilit că în noaptea de 7 spre 8 septembrie a.c., suspectul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a folosit chei potrivite şi a sustras autoturismul părţii vătămate. Ulterior, deşi nu posedă permis de conducere de nici o categorie de autovehicule, a condus acest autoturism pe raza comunei Dăneşti. La un moment dat, suspectul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a ieşit cu autoturismul condus în afara părţii carosabile, avariindu-l, după care a părăsit locul accidentului fără a avea încuviinţarea poliţiştilor. De asemenea, după ce a fost găsit, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest şi au constatat că tânărul prezenta o concentraţie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza probatoriul administrat, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 9 septembrie a.c., să îl prezinte  Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: