Şofer beat la volan: „Poliţiştii să-i împuşte pe beţivi”!

A condus pe drumurile publice cu o alcoolemie de 1,64 mg/alcool pur în aerul expirat.  Le-a strâmbat rău de tot nasurile poliţiştilor atunci când aceştia au reuşit să-l tragă pe dreapta, după ce l-au văzut mergând în zig-zag pe strada Victoria, la intrarea în municipiu.

Unui şofer de 44 de ani care venea din Drăguţeşti nici prin cap nu-i trecea că ziua în amiaza mare poate fi oprit de oamenii legii şi întrebat dacă a consumat alcool înainte de a se urca la volan. Poliţiştilor le-a trecut însă prin cap aşa ceva pentru că în ultima vreme tot mai des întâlnesc astfel de situaţii, iar apariţia lui Constantin Fugaru pe mijlocul străzii nu i-a mirat prea mult. Bărbatul susţinea sus şi tare că nu a băut nimic, dar aburul alcoolului îi trăda pasiunile bahice. „Nu am băut nimic. Nu am pus nimic în gură. Sunt treaz, ce aveţi cu mine? Poliţiştii să-i împuşte pe beţivi dacă-i prind la volan, da, sunt de acord!”, spunea bărbatul ca şi cum el ar fi fost fără nicio legătură cu cele rostite cu voce tare.

Riscă privarea de libertate

Discuţiile cu Fugaru l-au făcut pe acesta să recunoască în cele din urmă că trăsese bine la măsea înainte de a pune cheia în contact şi piciorul pe acceleraţie. Nu a spus ce băuse, pentru că probabil nici nu mai ţinea minte, dar era de acord că trebuia un glonţ rezervat şi pentru el. „Da, am băut, ar trebui să mă împuşte şi pe mine”, a mărturisit acesta, în cele din urmă.

Şeful Poliţiei Rutiere Gorj, comisarul şef Dumitru Tatomir, a menţionat că nu glonţul îl aşteaptă pe şoferul în cauză, ci un dosar penal, ca pe toţi cei descoperiţi băuţi în această perioadă şi al căror număr este în creştere. „Este un fenomen alarmant consumul de alcool la volan în această perioadă. Ori că e vremea culesului viei, ori că se face cu cazanul, poate şi amândouă, dar e cert că sunt din ce în ce mai mulţi cei care consumă alcool şi se urcă la volan, fără să se gândească la consecinţe. Descoperim şoferi băuţi şi dimineaţa şi ziua, nu mai e ca înainte când doar seara sau noaptea mai găseam câţiva. Toţi ar trebui să se gândească la faptul că pedeapsa pentru fapta lor este privarea de libertate”, spune Tatomir.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: