Şoferii, educaţi să conducă ecologic

Aspiranţii la permisul de conducere vor avea de trecut probe practice dar şi teoretice ceva mai complicate decât cele de până acum şi asta pentru că viitori şoferi vor trebui să ştie să conducă ecologic. Probele vor fi introduse din luna martie.

Noul regulament, publicat deja în Monitorul Oficial, va intra în vigoare potrivit şefului Compartimentului de Evidenţă şi Înmatriculări Vehicule Gorj, Nicolae Dinoiu, la începutul lunii martie şi acest regulament nu aduce multe modificări faţă de cele deja existente cu excepţia unor modificări pentru obţinerea permisului auto categoria A dar şi reguli de conducere ecologică. „În noul regulament se pune accent pe verificarea autovehiculelor înaintea plecării de pe loc şi ceva măsuri mai drastice în ceea ce priveşte motocicliştii. Mari modificări nu sunt însă candidaţii trebuie să fie foarte atenţi şi mai ales motocicliştii pentru că la ei sunt ceva prevederi mai dure şi anume să respecte traseul, aceştia vor fi penalizaţi dacă se abat de la traseu, dacă nu se încadrează în spaţiul delimitat, lucruri de care până acum nu se ţinea cont aşa mult”, a declarat Nicolae Dinoiu.

Candidaţii vor trebui să ştie câte ceva despre conducerea ecologică, aceştia vor demara uşor, nu vor accelera nejustificat motorul, nu vor frâna brusc şi nu vor consuma mai mult carburant decât este nevoie, asta pentru a avea şanse mai mari să obţină mult visatul permis auto. „Candidaţii trebuie să ştie să mânuiască volanul uşor, să verifice toate componentele maşinii şi să nu se grăbească”, a declarat Nicolae Dinoiu.

De asemenea, întrebări despre condusul ecologic se vor regăsi şi în chestionarele de la proba teoretică iar pe lângă aceste întrebări se vor menţine şi cele de mecanică deja introduse.

Scopul acestor noi reglementări care se regăsesc şi în legislaţia europeană în vigoare au ca scop creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice din ţară.  

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: