Soluții pentru criza de la Salvare: Ambulanță cu medic la ISU ori doctori din Republica Moldova

Medici detașați de la Spitalul Județean, rezidenți, o linie de gardă la ISU ori medici aduși din Republica Moldova. Sunt câteva dintre soluțiile gândite de autoritățile județene ca să mai ridice din presiunea de pe umerii celor care lucrează la Serviciul de Ambulanță din Gorj.

Medicii care merg la urgențe pot fi numărați pe degete și sunt situații dese când viețile oamenilor sunt o loterie și, la urgențe, sunt trimiși doar asistenți în loc de medici. Prefectul Iacobescu a vorbit și despre situația mereu tensionată din instituție: “Acolo, în loc să muncească, se pândesc unii pe alții și își dau la gioale”.

Din cei nouă medici angajați la Serviciul de Ambulanță, trei au probleme medicale și pot lucra doar în Dispecerat. Se mai scade un medic – managerul instituției și mai răman cinci. Cum sunt și perioade când aceștia își mai iau zile libere, au fost zile, chiar și de sărbători, când nu a fost niciun medic pe salvare într-o tură întreagă. La toate urgențele anunțate la 112 au mers doar asistenții.

Prefectul Marcel Iacobescu a venit cu câteva propuneri. Una dintre ele este să fie format un echipaj cu medic și asistent la ISU.

“Puteți detașa medici câte o lună la Serviciul de Ambulanță. Mergeți și vorbiți la spital. Puteți lua rezidenți care să lucreze acolo sub îndrumarea unui medic specialist acolo. Am mai înaintat o idee pe care am discutat-o cu șeful ISU și cu președintele Consiliului Județean. Toți au zis că este o idee foarte bună. La ISU să facem o ambulanță tip C, cu linie de gardă de la UPU, medic, asistent care să stea la UPU, să mai degrevăm din presiunea care este pe ambulanță și ambulanța cu medic să se deplaseze la cazurile grave, unde este nevoie de ambulanță cu medic”, a declarat prefectul, la TV Sud.

Altă soluție: medici aduși din Republica Moldova. „Chiar am zis: Măi, duceți-vă și luați medici din Republica Moldova, că tot timpul, la toate concursurile de ambulanță, ei sunt pe primele trei locuri. Deci au specialiști buni. Trebuie mai multă implicare la Ambulanță. Acolo, în loc să muncească, se pândesc unii pe alții și își dau la gioale. E o luptă internă, se urmărește unul pe altul, strâng la sertăraș documente și când nu au ce face le trimit la Prefectură să vină Corpul de Control”, a mai transmis prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: