Soția premierului cântă pentru Brâncuși

Soția premierului Dacian Cioloș, Valerie Cioloș-Villemin, sprijină campania națională de subscripție publică pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului”, printr-un comcert de muzică sacră ce va avea loc joi, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

Concertul, organizat prin campania ‘’Produs din suflet pentru comunitate”, dorește să implice comunitatea locală în susținerea achiziționării de către Ministerul Culturii a operei lui Constantin Brâncuși 'Cumințenia Pământului'. “Primăria municipiului Alba Iulia și Centrul de Resurse — Academia Doamnelor Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte 'Regina Maria' Alba Iulia, organizează joi, 28 aprilie, de la ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică 'Sfântul Mihail' din Alba Iulia, un 'Concert de muzică sacră' susținut de Valerie Cioloș-Villemin, soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, Valentina Popovciuc — pian și corul de copii dirijat de Boris Rancov”, Centrul de Resurse - Academia Doamnelor.

Subscripția publică deschisă în data de 11 aprilie va completa alocarea bugetară decisă de Guvernul României în luna martie și se va încheia în 30 septembrie. Donațiile pot fi depuse în conturile a șase bănci comerciale partenere.

Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu proprietarii operei lui Brâncuși, pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului" la prețul de 11 milioane de euro. Guvernul va acoperi 5 milioane de euro, urmând ca restul de 6 milioane de euro să fie strâns din subscripția publică. Din nefericire, până acum s-au strâns doar câteva zeci de mii de euro. Potrivit unui calcul, pentru a strânge banii necesari este nevoie de dionații zilnice de 35.000 de euro.

Vizualizări: 3,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: