„Sper să îi amendăm noi prin câştigarea primei de victorie!”

Cosmin Tilincă este încă golgheterul echipei Pandurii cu acelaşi număr de goluri marcate ca şi Alexandru Piţurcă şi Florin Stângă, respectiv patru, deşi el nu a evoluat nici jumătate din meciurile acestora. Atacantul, care a lipsit mai bine de şase luni de pe teren, nu a apucat să joace prea mult în retur dar acum spune că se simte în formă maximă. Fost jucător al CFR Cluj, Gloria Bistriţa şi Farul Constanţa, Tilincă spune că jocurile contra fostelor echipe nu sunt speciale pentru el. Acesta se aşteaptă să joace titular ultimele trei jocuri din campionat şi îşi doreşte să satisfacă prin prestaţia sa pretenţiile antrenorului Sorin Cârţu.

Reporter: Ce s-a întîmplat la jocul precedent, de ce crezi că nu aţi reuşit să obţineţi un rezultat pozitiv?
Cosmin Tilincă: Am fost trişti după meciul de la Bistriţa pentru că am pierdut. A fost un meci cu puţină încărcătură din partea lor pentru că ei sunt într-o zonă mai periculoasă decât noi şi şi-au dorit foarte mult victoria iar până la urmă au şi obţinut-o, dar jocul lor a lăsat de dorit. Noi am încercat să ne facem treaba dar am mai avut şi o serie de indisponibilităţi. Până la urmă eu zic că nu ne-am făcut de ruşine şi am ieşit cu capul sus de pe teren deşi am pierdut. 
Rep.: Aţi analizat cauzele care au dus la acest eşec împreună cu antrenorul?
C.T.: Normal că am discutat problemele care au fost la acel meci cu domnul Cârţu şi vom încerca să le punem la punct pentru meciul următor ca să putem câştiga acasă cu Farul pentru a fi mai liniştiţi pe final de campionat. Nu că ar fi probleme dar e un joc acasă care trebuie câştigat. 
Rep.: Antrenorul Sorin Cârţu a lăsat să se înţeleagăcă dacă greşiţi cu Farul vor fi şi sancţiuni...
C.T.: Asta e decizia dânsului şi noi nu avem decât să o respectăm dar eu sper să îi amendăm noi pe cei din conducere prin câştigarea primei de victorie.
Rep.: Cine crezi că va fi primul care va arăta tricoul de titular lui Sorin Cârţu după ce va da un gol?
C.T.: Majoritatea îşi doresc să înscrie, cine va fi nu contează şi nici dacă va arăta tricoul. Să câştigăm noi e cel mai important. 
Rep.: Eşti pregătit să lupţi pentru un post de titular din nou?
C.T.: Da, dar păcat că acum se termină campionatul. Sunt destul de bine pregătit, acum la Bistriţa am văzut şi eu că am putut duce meciul bine, atât cît am jucat acele 70 de minute. Nu au fost probleme fizice sau medicale. Eu am avut acea accidentare la genunchi dar totul s-a remediat şi sunt OK. Mai sunt puţine etape acum dar eu sper să joc 100% din aceste meciuri şi să mă şi ridic la aşteptările antrenorului. Sper ca după o pregătire bună în vară vedem cum voi fi atunci. 
Rep.: Ai jucat destul de bine dar ai fost criticat după meciul de la Bistriţa... 
C.T.: Normal că dacă ratezi eşti criticat şi dacă dai gol eşti erou. Acesta e riscul la atacanţi şi plus că puteam aduce victoria prin ocaziile pe care le-am avut. E normal atunci ca antrenorul să fie puţin supărat că îmi creez ocazii şi nu înscriu. N-a fost să fie la meciul acesta dar sper să fie la meciul cu Farul. 
Rep.: E un meci special pentru tine cel cu Farul?
C.T.: Nu, nici cu Bistriţa şi nici cu CFR, echipa la care am mai jucat nu a fost. Este ca orice meci şi îl tratez la fel şi încerc să dau 100% la ora jocului şi să aduc un aport benefic echipei. Ar fi indicat prin marcarea unui gol. 
Rep.: Conducerea spune că obiectivul e locurile 6-10 dar a părut puţin blazată la ultimele meciuri. Sunteţi mulţumiţi doar cu salvarea de la retrogradare?
C.T.: Psihic cred că ne-am deblocat puţin că nu mai avem teama retrogradării dar normal că şi obiectivul nostru e acela de a ne clasa pe locurile 6-10 şi este încă realizabil. O să încercăm şi vom reuşi dacă o să câştigăm cele două meciuri de acasă. Nu se ştie poate facem şi un rezultat bun la CFR şi putem atinge şi acest obiectiv. 


Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: