Spiroiu, anchetată în dosarul ţepelor imobiliare din Bucureşti

Fosta şefă a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Gorj, Ileana Spiroiu, este implicată în ancheta desfăşurată la Bucureşti în cazul bătrânilor înşelaţi în tranzacţiile cu mai multe imobile. Numele acesteia apare în ancheta derulată în capitală în contextul în care cinci funcţionari de la primăriile unor sectoare din Bucureşti au fost reţinuţi de poliţişti.

Spiroiu este de doi ani director general adjunct la nivel naţional în Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Aceasta este acuzată că ar face parte din reţeaua condusă de interlopul Gigi Boeru, Spiroiu negând categoric acuzaţiile vehiculate în jurul numelui său.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sunt cei care au pus sub anchetă 14 persoane, nouă dintre acestea fiind reţinute marţi seara în urma unor descinderi şi percheziţii domiciliare. Printre cele 14 persoane se afla şi numele lui Ileana Spiroiu, şefa Centrului Naţional de Geodezie, alţi patru funcţionari de la Taxe şi Impozite, un arhitect de la Primăria Sectorului 1 şi un angajat al Primăriei Capitalei, plus şase membri ai unei reţele interlope. Dintre aceştia din urmă, cei mai cunoscuţi sunt Gheorghe Constantinescu, zis şi Gigi Boeru şi Romeo Ursu, zis Boerica. Mediile de informare centrale au relatat pe parcursul zilei că 17 locuinţe, aparţinând celor acuzaţi, au fost percheziţionate marţi, iar oamenii legii au ridicat mai multe acte falsificate şi probe.

Din primele verificări, reiese că persoanele din administraţie identificau terenuri din Bucureşti şi împrejurimi care aveau probleme de înregistrare în acte. Ulterior, terenurile erau vândute prin intermediul reţelei interlope. Autorităţile anchetează acest caz de mai mult de patru luni, potrivit unor surse judiciare. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai mulţi saci cu acte privind terenuri, imobile, dar şi amenzi şi acte ale unor persoane. Funcţionarii publici reţinuţi de procurori au declarat că aveau aceste acte la domiciliu întrucât erau nevoiţi să rezolve multe dintre problemele instituţiei acasă, din cauza programului încărcat.

Spiroiu pledează nevinovată

Ileana Spiroiu neagă faptul că ar avea vreo implicaţie în escrocheriile imobiliare din capitală. Gorjeanca din fruntea Oficiului Naţional de Geodezie spune că şoferul său era singurul care îl cunoştea pe Gigi Boeru, Spiroiu menţionând că de abia acum a aflat că, de fapt, pe interlop în cheamă Gheorghe Constantinescu.

 „Nu am avut nicio treabă cu acest domn, tot ce ştiu este că el era prieten cu şoferul meu şi mai venea pe la acesta la câte o cafea. Îmi spunea câteodată că are probleme cu nu ştiu ce teren şi normal că îi spuneam că îl rezolvăm dacă are tot ce-i trebuie, că apoi poate ne reclama că nu ne facem treaba. Eu bănuiesc un lucru, anume că ei or mai fi vorbit pe telefon, or fi folosit şi numele meu şi de aici legătura făcută de anchetatori, dar eu nu am nicio treabă. Ba ştiu foarte clar că i-am respins omului ăstuia un memoriu că a venit odată în audienţă şi mi-am dat seama că nu e ceva în regulă la acte, dar nu am avut timp să văd exact despre ce e vorba şi i-am spus să se pună în regulă şi să mai revină. Asta a fost singura treabă. Acum că unii consideră asta tentativă de înşelăciune şi mai nu ştiu ce, e treaba lor, eu nu am motive să îmi fac probleme şi, în timp, vă veţi convinge că sunt aceiaşi Ileana Spiroiu de la Gorj care îşi poate privi în ochi orice conjudeţean”, spune fosta şefă de la Cadastru.

Vizualizări: 779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: