SPITAL: Saloanele de la Neurologie, arhipline!

Situație greu de imaginat într-una din secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Extrem de aglomerată și în plin proces de renovare, secția Neurologie se confruntă la momentul actual cu un număr foarte mare de bolnavi care au suferit ori un accident vascular ori alte probleme neurologice. Situația este de așa manieră încât medicii sunt nevoiți să țină bolnavii în spital și pentru o eventuală recuperare, având în vedere că în Gorj este un singur astfel de centru.

Situația este extrem de dificilă cu atât mai mult cu cât bolnavii trebuie ținuți internați pe secție până își revin cât de cât după accidentul vascular, căci în județul Gorj există un singur centru de recuperare, la Sadu. Potrivit medicilor, mulți dintre pacienți ar putea să scape de urmările unui accident vascular dacă la Târgu Jiu ar funcționa un compartiment de stroke. ”Tuturor pacienților care vin cu accidente vasculare cerebrale, unde toată lumea știe că pronosticul este rezervat, le-ar fi de folos acest compartiment de stroke în care se efectuează și tromboliza. Adică, acel cheag din vasul de sânge este imediat lizat și crește foarte mult șansa pacientului și scade în același timp numărul persoanelor cu handicap. Lumea trebuie să înțeleagă că noi suntem spital de urgență și atunci nu putem să facem recuperare în cadrul aceleiași secții”, a spus Marilena Davidescu, directorul medical al spitalului județean Târgu Jiu.

Compartiment de recuperare
Soluția să scape de aglomerație ar fi un compartiment de recuperare pentru care spitalul încă așteaptă aprobare de la Minister. ”Am solicitat la Ministerul Sănătății, așteptăm răspunsul, cu siguranță că va fi favorabil, vrem să facem un compartiment de recuperare a pacienților neurologici. Adresabilitatea este mult mai mare, este clar o secție în care în permanență sunt pacienți, sunt pacienți cu probleme, sunt pacienți care vin cu accidente vasculare, iar recuperarea lor este pe o perioadă de durată”, a spus Marilena Davidescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Secția Neurologie are peste 70 de paturi și în curând vor fi amenajate și două rezerve pentru care pacienții vor plăti circa 100 de lei pentru ziua de internare.

Vizualizări: 3,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: