Spitalul din Cărbuneşti caută urgent medici

Spitalul Orăşenesc de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti are nevoie stringentă de medici. Mulţi dintre doctori au plecat să lucreze pentru alte spitale, iar secţiile au rămas descoperite. În aceste condiţii, conducerea unităţii a scos la concurs opt posturi de medic pe diverse specializări, cele mai multe fiind destinate rezidenţilor.

Spitalul cărbuneştean angajează medic specialist pentru secţiile Medicină Internă, Obstetrică Ginecologie şi Laboratorul de Radiologie. Celelalte sunt posturi de medic rezident, an IV sau V, pentru compartimentele: Oftalmologie, ORL, Ortopedie-Traumatologie, Neonatologie şi Pediatrie. 

Cei interesaţi să participe la concurs pot depune candidaturile până în data de 23 septembrie. Fiecare candidat va plăti o taxă de participare de 150 de lei. Posturile s-au vacantat după ce medicii care le ocupau au plecat să lucreze pentru alte spitale din Gorj sau din alte judeţe. „Avem nevoie de medici. O doctoriţă la Interne a plecat, la Cardiologie a plecat, trebuie să apară altcineva. La Ginecologie a plecat o colegă, trebuie să vină cineva. La noi născuţi avem un singur doctor şi vrem să acoperim două ture, la Pediatrie a plecat doctoriţa Luţu. Au plecat la Craiova, unul sau doi la Târgu Jiu, medicul de la Ginecologie a plecat la Severin”, a declarat Constantin Târziu, directorul Spitalului Orăşenesc de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti.

AVANTAJ

Conducerea unităţii speră ca la concurs să se înscrie cât mai mulţi candidaţi. „Sper ca primăria să le ofere în continuare apartamente. Asta nu depinde de mine, decât într-o mică măsură. Avantajele faţă de alte spitale din Gorj, exceptând Spitalul Judeţean, este faptul că este spital de urgenţă şi au salarii mari. Adică mai mari decât la spitalele orăşeneşti”, a precizat directorul unităţii spitaliceşti.

Vizualizări: 4,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: