Spitalul din Motru, ocolit de medici

Spitalul Municipal Motru nu este tentant pentru medici. Niciun specialist nu vrea să ocupe posturile scoase la concurs. Conducerea spitalului nu renunţă şi a reluat procedurile pentru atragerea de cinci noi medici.

Spitalul Municipal Motru a scos la concurs câte un post de medic primar în specialitatea medicină internă, medicină de laborator, radiologie imagistică medicală, psihiatrie și medicină generală cu competenţă sau atestat în medicină de urgenţă. Totodată, a fost scos la concurs și un post de farmacist.

Este nevoie acută de medici, multe dintre posturi fiind vacante după ieșirea la pensie a specialiștilor. „Posturile nu sunt scoase acum, sunt la republicare. Au tot fost scoase anul trecut, unele dintre ele sunt la a treia publicare. Nu s-a înscris nimeni, sunt posturi vacante pe care le avem în spital de mai mult timp. Unele din ele s-au vacantat după ce au ieșit medicii la pensie. Am în momentul de faţă medici care sunt peste vârsta de pensionare și lucrează dat fiind faptul că legislaţia le permite dacă nu avem medic sau nu se ocupă postul prin concurs. Și nu s-a înscris nimeni, le tot scot. Pe unele din ele am avut rezidenţi, au stat câte luni, după care au plecat la alte spitale. Poate și zona este de vină și mai sunt și specialităţi pe care este deficit de medici peste tot”, a declarat Alin Efrim, managerul Spitalului Municipal Motru.

Pentru a putea lucra în ture la farmacie, unitatea trebuie să mai angajeze un farmacist. Acesta este și motivul pentru care a fost organizat concurs pentru acest post.

Cei interesaţi să ocupe unul dintre cele cinci posturi de medic și cel de farmacist îşi pot depune candidaturile până în data de 22 ianuarie.

Vizualizări: 4,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: