Spitalul din Motru va avea computer tomograf

Spitalul Orășenesc din Motru va avea în cel mai scurt timp computer tomograf. Unitatea spitalicească a primit de la Ministerul Sănătății suma de 1,2 milioane de lei pentru achiziționarea unui aparat de ultimă generație, restul de bani urmând să fie alocați de Consiliul Local Motru. Directorul spitalului, Teodor Zavate, a spus că este nevoie maximă de acest aparat în condițiile în care lista de așteptare la Târgu Jiu este de câteva luni bune.

Ministerul Sănătății a repartizat peste un milion de lei spitalului din Motru pentru achiziționarea unui computer tomograf. Cert este că meritul acestei reușite și-l asumă deputatul de Gorj, Camelia Khraibani, care a spus că și-a ținut o promisiune față de cetățenii acestui oraș. ”Sunt mulțumită că demersurile mele s-au soldat cu succes. Acest lucru mă bucură cu atât mai mult cu cât achiziționarea unui computer tomograf pentru Spitalul Motru era o urgență, iar calitatea actului medical va crește, odată cu punerea sa în funcțiune. Era una din promisiunile făcute oamenilor din Motru și din împrejurimi și m-am ținut de cuvânt”, a precizat Camelia Khraibani, deputat şi candidat independent la primăria Motru.
Spitalul din Motru va trebui să organizeze o licitație, în perioada următoare, pentru achiziționarea noului echipament de diagnosticare, urmând ca acesta să poată deveni funcțional în cel mai scurt timp. ”Am primit filă de la bugetul Ministerului Sănătății în care s-au repartizat bani pentru tomograf la Spitalul din Motru. Consiliul Local va suporta practic 10% din valoarea tomografului, așa cum s-a întâmplat și la celelalte aparate. Urmează să facem o licitație și să achiziționăm aparatul. Avem cardiologul unității care are competență pe tomograf, a mai făcut CT și la Târgu Jiu, și la Rovinari. În condițiile în care lista de așteptare este de un an la Târgu Jiu, vă dați seama câtă nevoie este de el. Se va lucra prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate”, a spus Teodor Zavate, directorul Spitalului Motru.

Vizualizări: 3,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: