Spitalul Judeţean angajează nouă medici

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu scoate la concurs alte nouă posturi de medici în cadrul unității medicale. Este vorba de medici pe secțiile deficitare ale spitalului, unele dintre posturi fiind scoase pentru a doua oară la concurs. Prioritare au fost secțiile în care urmează să se pensioneze medici.

Medicul Costinel Popescu, noul purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat că la ora actuală unitatea funcționează cu un număr subdimensionat de medici și că ar fi ideal ca acestea să fie ocupate în perioada imediat următoare. Chiar și secția Boli Infecțioase, secția pe care profesează medicul, este subdimensionată. ”Este un deficit, practic 80% din secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu sunt deficitare atât în ceea ce privește personalul medical, cât și personalul de îngrijire. Inclusiv la Boli Infecțioase s-a scos la concurs un post de medic specialist de două ori, la prima înscriere nu a fost niciun candidat. La cea de-a doua înscriere a fost un singur candidat care nu s-a mai prezentat la concurs. Practic, la noi se întorc doar acei medici care au rădăcini aici și poate nici aceia”, a spus Costinel Popescu, medic infecționist în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Unitatea medicală caută medici pe secțiile Cardiologie, Boli Infecțioase, Psihiatrie, Chirurgie și Neonatologie. Potrivit reprezentanților unității medicale, sunt medici care profesează în Policlinica spitalului însă refuză să lucreze și în spital.

Vizualizări: 3,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: