Spitalul Județean cere despăgubiri de la Hexi Pharma

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are de recuperat suma de 308.000 lei de la compania Hexi Pharma. Pentru că dosarul Hexi Pharma a fost trimis în judecată, spitalele care au cumpărat dezinfectanţii firmei, produse care s-a dovedit că în realitate aveau altă concentrație decât cea înscrisă pe etichetă, pot cere în instanță despăgubiri.

Este şi cazul Spitalului Judeţean. „Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu se va constitui parte civilă în procesul ce urmează cu Hexi Pharma tocmai pentru că are un mare număr de substanțe dezinfectante, de fapt zece tipuri de substanțe dezinfectante pe care spitalul le-a achiziționat de-a lungul timpului de la această firmă care au rămas nefolosite, parte din ele, o parte au fost returnate firmei, dar nu ne-a fost și făcută plata pe ele, drept pentru care suma de 308.000 lei noi o considerăm prejudiciu la bugetul instituției noastre”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul spitalului.

De suma respectivă, unitatea medicală ar fi putut cumpăra dezinfectanți necesari pentru aproximativ nouă luni. „Suma de 308.000 lei, pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, la necesitățile pe care le avem, ar ajunge pentru o perioadă cuprinsă între șapte și nouă luni. Am încercat și discuții telefonice, avem și procedură scrisă cu firma respectivă, dar a refuzat dialogul. Singura soluție legală este de a ne constitui parte civilă în procesul civil intentat contra Hexi Pharma”, a mai spus Tătaru.

Potrivit procurorilor, „utilizarea produselor biocide ale SC Hexi Pharma nu produce efectele scontate nici măcar în condiţii controlate de laborator, şi cu atât mai puţin într-o unitate sanitară, unde nu poate exista un control strict al modului de aplicare a produselor pe suprafeţele pentru care sunt destinate”, susțin procurorii.

Vizualizări: 1,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: