Spitalul Județean cumpără mii de teste rapide pentru depistarea gripei

Trei mii de teste rapide pentru depistarea gripei au fost achiziționate de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Testele urmează să ajungă marți în spital. Prin această achiziție, unitatea nu va mai fi nevoită să aștepte o zi până vin rezultatele probelor de la Institutul de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino.

Pentru a cumpăra aceaste teste rapide, unitatea spitalicească a cheltuit câteva sute de mii de lei. ”Până acum am luat teste pe care ni le făcea Cantacuzino la interval de 24 de ore, din momentul în care trimiteam probele. Luni, am luat hotărârea să achiziționăm niște teste rapide pentru că, în primul rând, îți dă nu neapărat certitudinea, pentru că au o sensibilitate mai mică decât celelalte, dar cel puțin te orientează. Pot fi făcute imediat la internarea bolnavului, adică să-l diferențiezi de o viroză banală”, a declarat Costinel Popescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

În prezent, mai sunt pacienți internați în Spitalul Județean cu gripă. Sâmbătă, o femeie de 51 de ani din Fărcășești a murit din cauza virusului gripal tip A-H1. Ceilalți pacienți sunt în afara pericolului, spun reprezentanții spitalului. ”Sunt cinci cazuri confirmate, din care un deces. Ceilați pacienți sunt internați, sunt relativ bine. Probabil o să fie externați”, a mai spus sursa citată.

Cazurile de gripă fără complicații nu se internează, transmit reprezentanții spitalului. ”Printre măsurile pe care le luăm, ca să nu punem presiune pe serviciile de primire, pentru că acum toată lumea cu febră, cu frisoane, chiar dacă este gripă și nu are alte afecțiuni, oricum o să fie îndrumați către medicul de familie, nu va fi internată în spital. Dacă într-adevăr are probleme, este insuficiență multiplă de organ, are și o insufiență cardiacă sau renală asociată cu gripa, atunci da, se internează”, a explicat Costinel Popescu.

Conducerea unității spitalicești spune că se înregistrează o creștere a numărului de viroze. De la confirmarea primului deces cauzat de gripă, la nivelul unității medicale au fost instituite măsuri de carantină. Astfel, accesul vizitatorilor a fost restricționat.

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: