Spitalul Judeţean, înglodat în datorii

Spitalul Judeţean are o datorie de aproximativ 55 de miliarde către furnizori. Afirmaţia fost făcută de noul manager, Gheorghe Neaţă, care caută soluţii şi pentru reabilitarea anumitor sectoare din spital care sunt într-o stare avansată de degradare.

Datoria de aproximativ 55 de miliarde care a fost ţinută departe de ochii presei de Florin Mergea care mereu a declarat că nu sunt datorii. Datoria este către toţi furnizorii de servicii cu care spitalul are contract „Datorii există iar valoarea lor este destul de mare. Este vorba de peste 54 de miliarde de le vchi, pe care spitalul le datorează diferiţilor furnizori de servicii. Avem datorii la medicamente, la căldură, apă canalizare, de fapt cam la toţi furnizorii suntem datori. Sincer nu ştiu cum vom achita această datorie. Bugetul încă nu a venit şi în mod sigur va fi mai mic decât anul trecut. Eu am fost la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să discut cu dumnelor să le prezint situaţia şi să găsim împreună o soluţie. Mă gândesc să plătesc lunar din datorii. Asta este cea mai gravă situaţie cu care se confruntă spitalul”, a declarat Gheorghe Neaţă.

Vrea personal medical mai ospitalier

Neaţă a recunoscută faptul că personalul din spital tratează jalnic pacienţii dat fiind că prima măsură se referă la reeducarea persoanlului privind modul de primire a pacienţilor. Să vorbeşti frumos nu costă nimic, spune medicul Neaţă. „Eu am multe în plan pentru schimbarea feţei Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. În primul rând voi începe cu lucrurile care nu costă nimic. Este important ca bolnavii să fie trataţi aşa cum trebuie şi să li se vorbească frumos, iar pentru mine calitatea actului medical contează cel mai mult. De la portar, infirmieră, asistent şi până la medic. Toată lumea trebuie să vorbească frumos cu pacienţii şi să fie ospitalieri. Eu contez foarte mult pe ajutorul şefilor de secţii cu care sper să am o colaborare bună“, a spus Neaţă.

O nouă clădire pentru Boli Infecţioase

Totodată imi doresc să reabilitez spălătoria spitalului care arată jalnic, pentru că aici nu s-a făcut nimic de când a fost spitalul dat în funcţiune. Mai vreau să amenajez şi subsolul spitalului şi să găsesc o soluţie pentru sistemul de canalizare la  care sunt ceva probleme. Mă gândesc şi la sistemul de încălzire al spitalului pentru că cel folosit acum este foarte costisitor. Din bugetul spitalului nu pot să fac toate astea şi mă gândesc să accesez fonduri europene. Asta ar fi singura şansă“, a continuat noul manager.

Medicul nu a uitat nici secţia Boli Infecţioase. „Cunosc situaţia şi voi încerca să fac o altă construcţie pentru că acea locaţie este foarte veche şi stă să cadă, şi dacă am investi bani acolo ar fi în zadar”, a adăugat Neaţă.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: