Spor pentru timpul petrecut în sala de operaţii

Spor pentru orele petrecute în operaţii! Este noul bonus financiar pe care ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, îl pregăteşte pentru cadrele medicale. În funcţie de numărul de ore petrecute în sala de operaţii, pentru neurochirurgie sau cardiologie intervenţională, medicilor li se vor rotunji veniturile.

Doctorii gorjeni aşteaptă ca aceste promisiuni să se concretizeze. „Am auzit şi eu aceste discuţii. am văzut însă că este vorba despre o plafonare la 30%. Evident că orice ban în plus este binevenit pentru noi. Mai ales că a fost acea creştere de la 1 ianuarie foarte mică. Nu s-a simţit din cauza acelor contribuţii care au trecut de la angajator în sarcina noastră. Nu mai avem nici acele tichete de masă. Banii pentru hrană au fost introduşi tot în salariu. Aşteptăm să vedem ce bani vom lua pe 15 aprilie, când primim salariul pe luna martie”, a spus medicul Gheorghe Stanciu.

UPU va avea un spor mai mic. De la 100% la 85%. Reumatologia şi Chirurgia vor avea 15%, a mai transmis ministrul. Este nevoie de bani, dar şi de medici noi. Una dintre secţiile deficitare este Unitatea de Primiri Urgenţe. Sunt şapte medici la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu când ar trebui să fie angajaţi 11 medici. „Ar mai fi nevoie de măcar doi medici la noi. În ultimii doi ani au mai venit încă doi, anul trecut unul şi acum doi ani încă unul. Este o specialitate grea, solicitantă. În această situaţie se fac mai multe gărzi, normal ar trebui să fie măcar doi medici de gardă, pentru că numărul de prezentări a crescut de la an la an. E o veste bună acest spor pentru orele din sala de operaţii, mai ales că salariile sunt mai mici la noi faţă de străinătate”, a declarat Ramona Oprea, medic în cadrul UPU Târgu Jiu din anul 2008.

Vizualizări: 3,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: