Sport cu Ricarda: Patru exerciții pentru coapse

Vremea se încălzește și pe zi ce trece vom purta haine care vor lăsa să se vadă mai mult din corpul nostru. Tonifierea coapselor este extrem de importantă, iar cu aceste patru exerciții extrem de simple poți să obții picioare frumoase.

Exercițiul nr. 1: din sprijin în fandare laterală, un picior îndoit, celălalt întins lateral, ridici piciorul întins la 45 grade spre interior, cu talpa flexată și revii în fandare. Se fac 2 serii a câte 20 repetări pe fiecare picior! Lucrează mușchii aductori/inghinali.

Exercițiul nr. 2: din sprijin pe spate, cu picioarele spre verticală, genunchii întinși sau ușor îndoiți (depinde de mobilitatea fiecărei persoane), talpa flexată, depărtezi la 45 grade și revii și încrucișezi picioarele drept, stâng, apoi revii depărtat. Se fac 2 serii a câte 20 repetări. Lucrează mușchii din partea interioară a coapsei, cât și pe cei din partea exterioară și mușchii pelvieni.

Exercițiul nr. 3: sprijin pe coapsa dreaptă, piciorul de jos in continuarea trunchiului cu talpa în flexie, sprijin pe antebrațul drept, piciorul de deasupra este sprijinit îndoit pe toată talpă, spre înapoi. De aici, ridici piciorul drept cu talpa paralelă cu solul si cobor. Se fac 2 serii a cate 20 repetări pe fiecare parte, urmat de menținut în contracție 10-15 secunde. Mușchi implicați: aductori/interiorul coapsei.

Exercițiul nr. 4: din sprijin pe spate, picioarele la verticală cu genunchii ușor îndoiți, talpa spre tavan, coloana lipită de saltea, cobor doar piciorul drept pe aceeași linie cu cel de sus, fără să ridic fesa opusă de pe sol în timp ce coboară piciorul. Revin la poziția inițială; se fac 2 serii a câte 20 repetări pe fiecare picior, urmate de 10-20 arcuiri scurte acolo jos. Lucrează mușchii aductori/inghinalii.

Ricarda Rădulescu, instructor internațional

Galerie foto





Vizualizări: 757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: