Sportiv de top, cetăţean de onoare la Turburea

Tripla campioană mondială şi europeană la gimnastică aerobică Mădălina Cioveie este de sâmbătă, 6 august, cetăţean de onoare al comunei gorjene Turburea. Primarul Ion Bârcă şi-a făcut deja un obicei din a aprecia prin astfel de titluri onorifice oameni care au făcut cinste comunei prin activitatea lor profesională. Mădălina Cioveie este "Maestru Emerit al Sportului" şi este născută la Turburea, unde ajunge de patru-cinci ori pe an pentru a-ţi vedea familia.

Mădălina Cioveie a fost componentă a echipei naţionale de gimnastică aerobică şi a participat la nenumărate competiţii naţionale, europene şi mondiale. Ca urmare a medaliilor obţinute, în anul 2005 a primit distincţia de Maestru Emerit al Sportului.

A trecut de atunci mai bine de un deceniu, dar comuna ei natală este în continuare mândră de activitatea ei. Aşa se face că sâmbătă, 6 august 2016, Mădălina Cioveie a primit de la primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, titlul de Cetăţean de onoare. La ceremonia care a avut loc la sediul Primăriei Turburea au participat şi viceprimarul Marcel Cojocaru, consilierii Seler Daniel, Daju Stefan, Enache Constantin, Harca Gheorghe, Nicolici Marin, Mioara Puscu, Anghel Paulina şi Doru Fundeanu, precum şi familia şi prietenii sportivei care s-a declarat emoţionată de gestul autorităţilor locale.

Mădălina Cioveie a absolvit Academia de Educaţie Fizica si Sport având ca specializare gimnastica aerobica, iar cursurile de masterat le-a efectuat in domeniul managementului activităţii sportive. In prezent este antrenor de gimnastica aerobica si instructor de aerobic, lucrând în Bucureşti.

Timp de şapte ani a reprezentat CSS “Cetate” Deva in competiţii de gimnastica sportiva. A câştigat trei medalii campionate mondiale (una de aur, una de argint şi una de bronz) si trei medalii campionate europene (două de aur şi una de argint). 

Vizualizări: 3,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: