Sportul e sănătate! Sfaturile Ricardei pentru un abdomen de tonifiat

Ricarda Rădulescu este instructor internațional de fitness, cu ani de experiență în țară, dar și în afară, și va prezenta, săptămânal, în Pandurul, câteva idei de exerciții fizice și sfaturi pentru a te menține sănătos. Dacă vreți să faceți mișcare într-un mediu organizat, puteți alege sala de fitness a Ricardei, Ricy Gym. Oferă cursuri de zumba, kangoo jumps, bosu, zumba-step, step&tone, crossfit, aeroFittBall, de puțin timp cursuri de Zumba Strong, dar și dansuri de societate și zumba pentru copii.

 Pentru astăzi, Ricarda a ales să prezinte patru exerciții pentru abdomen și talie. Nu uitați să urmăriți în Pandurul, în fiecare vineri, rubrica de sănătate prin sport!

 Zona lucrată: abdomen și talie

Beneficii: îmbunătățește definirea mușchilor abdomenului superior, inferior și ai taliei, reduce durerile de spate (împreuna cu exercițiile pentru spate - zona lombara), îmbunătățește flexibilitatea, îmbunătățește starea de spirit.

Aceste exerciții, combinate cu un antrenament cardio si o dietă sănătoasă te ajută să obții un abdomen tonifiat.

 Exercițiul 1: sprijin in decubit dorsal, spatele lipit de saltea, picioarele depărtate la nivelul șoldurilor cu genunchii îndoiți si tălpile așezate pe sol, palmele la ceafa: ridici trunchiul desprinzând omoplații de pe sol menținând distanta intre bărbie și stern de mărimea unui pumn, apoi revii la poziția inițială. Pe ridicare, expiri! Se fac 8 pana la 16 repetări a câte 3 serii.

 Exercițiul 2: exercițiul constă în atingerea cotului cu genunchiul opus. Un genunchi îndoit la 90 grade, celălalt picior întins la 45 grade, prin forfecare schimba in același timp piciorul si cotul menținând distanta intre bărbie si stern si cotul de jos trăgându-l mult spre înapoi pe direcția răsucirii. Pe o parte inspiri, pe cealaltă expiri! Se fac 16 pana la 32 forfecări a câte 3 serii.

 Exercițiul 3: sprijin pe spate, palmele la ceafă, genunchii îndoiți la 90 grade față de trunchi, in lateral; din aceasta poziție ridici trunchiul pe expirație si cobori pe inspirație, menținând distanța intre bărbie si stern. Menține coatele lateral. Se fac intre 8 si 16 repetări pe partea dreapta, apoi schimbi partea si urmezi aceeași pași!

 Exercițiul 4: culcat, spatele lipit de saltea, palmele sub fesieri: ridici alternativ picioarele cu genunchii îndoiți la 90 grade; exercițiul consta in îndreptarea picioarelor fără a atinge solul și flexarea lor in poziția inițială! Tot Spatele trebuie sa rămână pe saltea pe toată durata exercițiului! Persoanele cu spondiloză cervicală vor pune o pernă mică sau un prosop rulat sub cap! Se execută între 8 și 16 repetări a câte 3 serii!

Galerie foto



Vizualizări: 3,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: