Stadion de 100 de milioane de euro pentru o echipă din Liga 1

Primarul orașului Pitești, Cristian Gentea, a anunțat că FC Argeș va avea un stadion nou. Studiul de fezabilitate pentru noua arenă „Nicolae Dobrin” a fost finalizat iar stadionul va fi inaugurat peste doi ani.

Stadionul va fi amplasat pe locul celui vechi, vor exista 15.200 de locuri și costul se ridică în jurul sumei de o sută de milioane de euro.  CNI, Compania Națională de Investiții, și bugetul local achită întreaga sumă, a informat ProSport.

Stadionul va putea găzdui meciuri internaționale, urmând să fie clasificat categoria UEFA 4. „Arena va avea panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului și în jur de 550 de locuri de parcare. De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții. Construcția va avea 70.170 mp din care peste 10.000 mp vor fi destinați locurilor de parcare”, se arată în documentația stadionului. „Am prezentat, astăzi, consilierilor locali interesați, dar și piteștenilor, prin intermediul presei, proiectul viitorului Stadion Nicolae Dobrin. Piteștiul merită un asemenea complex sportiv! Suntem un oraș care a scris istorie în sport și în care există un potențial excepțional” a declarat Cristian Gentea, primarul din Pitești, potrivit argesfc.ro.

Cea mai mare parte a finanțării ar urma să vină de la Compania Națională de Investiții, iar diferența de cheltuieli va fi acoperită din bugetul local. Primarul Cristian Gentea estimează că după dărâmarea vechiului stadion, noua arenă va fi gata în 24 de luni. Edilul piteștean își dorește ca la inaugurarea noului stadion, FC Argeș să joace în cupele europene.

Galerie foto



Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: