Stadionul de la Târgu Jiu, motiv de gâlceavă la Iași!

Construirea unui stadion nou la Târgu Jiu, precum și a celui de la Craiova, i-a iritat pe liberalii din Iași, care i-au cerut primarului orașului să facă și el demersurile necesare pentru a atrage fonduri cu care să ridice o asemenea construcție în capitala Moldovei.

Deputatul Costel Alexe a invocat, luni, într-un comunicat de presă, că șefii PSD ai județului nu au reușit să atragă fonduri pentru investiții majore în județ, sportul fiind unul dintre domeniile afectate de acest lucru. El a dat ca exemplu la acest capitol stadioanele care se vor finaliza anul acesta în Oltenia.

„Iașiul a fost ocolit de investiții în infrastructura sportivă și în mandatul de premier al lui Victor Ponta, când deputatul de Gorj a alocat discreționar 70 de milioane de euro în Oltenia: pentru un stadion în Craiova de 30.000 de locuri, în valoare de 50 milioane de euro și 21,8 milioane euro pentru o arenă de 12.400 locuri la Tg. Jiu. Fac un apel către Președintele CJ Iași, domnul Maricel Popa, cât și către Primarul Iașului, domnul Mihai Chirica, să iasă din retorica de campanie electorală, să își facă datoria față de ieșeni, să depună proiecte și să facă demersurile necesare pentru a obține finanțări și să atragă fondurile guvernamentale”, afirmă deputatul ieșean.

Costel Alexe a dat și alte exemple de investiții în infrastructura sportivă pe care Iașiul le-a ratat și pentru care îi face responsabili pe șefii administrației locale, primarul din Iași fiind unul dintre criticii lui Liviu Dragnea. „Tot de investiții guvernamentale derulate prin Compania Națională de Investiții vor beneficia și autoritățile din Timiș, o sală polivalentă modernă, de 16.000 de locuri, cele din Oradea vor construi o sală de 5000 de locuri cu 100 milioane de lei, iar la Constanța, în data de 27 ianuarie 2017, au fost lansate licitațiile pentru o sală polivalentă de 5000 de locuri, costul fiind de peste 60 milioane de lei”, a spus Alexe, care, probabil nu a aflat sau nu a mai fost interesat și de faptul că și la Târgu Jiu se ridică o nouă Sală Polivalentă, în imediata apropiere a stadionului municipal.

Culmea este că, în urmă cu câteva zile, Pandurii a disputat la Severin un meci contra echipei de fotbal CSM Iași, scorul încheindu-se fără ca vreuna din echipe să marcheze. La finalul celor 90 de minute, președintele ieșenilor, fostul internațional Florin Prunea, fără să se plângă de nevoia unui stadion nou în oraș, a menționat că la cum s-a desfășurat partida niciuna dintre echipe nu merită să fie în momentul de față în Liga I.

Vizualizări: 1,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: