Starea de sănătate a Pământului, precară în 2015

Raportul ''Starea fizică anuală a Pământului''', realizat de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA, a prezentat starea actuală a planetei, decăzută în anumite teritorii, schimbările climatice pe termen lung, asociate cu fenomenul El Nino din 2015, depăşind orice record atestat în documente.

,,Nu numai temperatura planetei a crescut, dar toate efectele unei temperaturi crescute sunt reale'', a declarat Thomas Karl, director al National Centers for Environmental Informations (NOAA).

În 2015, efectul de seră, creşterea temperaturii suprafeţei terestre, a oceanelor, toate au depăşit recordurile anterioare, notează Descoperă.

Raportul a fost realizat de 456 de coautori din 62 de ţări, în cadrul acestuia cercetătorii avertizând că trebuie oprite imediat emisiile de carbon, deoarece viitorul planetei ar putea fi sumbru. Anul 2015 a depăşit cu uşurinţă recordul stabilit în 2014 , din cauza încălzirii globale pe termen lung şi a fenomenului extrem cunoscut cu denumirea de El Nino.

El Nino este un fenomen reprezentat de încălzirea nefirească a suprafeţei apei din Pacificul ecuatorial, acest fenomen fiind capabil să schimbe vremea de pe tot globul.

În 2015, Pământul a suferit şi o topire a gheţarilor şi a stratului de zăpadă, iar efectele au fost resimţite de animalele şi speciile de peşti arctici. Anul 2015 a inclus şi depăşirea recordului sezonului ciclonic, inundaţiilor excesive, secetei şi incendiilor de vegetaţie.(A.A.)

Vizualizări: 885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: