Staţia de epurare de la Bumbeşti Jiu, inaugurată de Schulz

Prima staţie de epurare a apelor uzate construită în Gorj la standarde europene este de ieri funcţională la Bumbeşti Jiu. Construită pe un câmp de la marginea oraşului, în apropiere de Curtişoara, staţia lasă impresia unui lucru bine făcut încă de la prima privire. Inaugurarea acesteia s-a făcut în prezenţa preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, care a venit aici împreună cu premierul Victor Ponta, dar şi cu ministrul mediului, Rovana Plumb, cu cel de interne, Mircea Duşa, precum şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la invitaţia căruia Schulz a şi venit în România.

Staţia de epurare a costat 2.5 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene nerambursabile, ceea ce explică şi standardul înalt de calitate al lucrărilor de aici. Aparatură digitală de ultimă oră, tehnologie ultramodernă şi instalaţii de care alte oraşe din Gorj nu au parte deocamdată pot fi întâlnite la această investiţie. Apa murdară a oraşului este trecută prin diferite filtre şi decantoare, este tratată cu diferite substanţe şi, în cele din urmă, este deversată în natură ca una la fel de curată ca la izvor.

O astfel de investiţie, de valoare mult mai mare, este în derulare acum la Târgu Jiu, staţia de epurare a municipiului urmând să fie finalizată spre sfârşitul anului, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut care să mai întârzie lucrările cu câteva săptămâni, şi această investiţie fiind realizată cu fonduri europene nerambursabile.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: