Statistică neagră în Gorj: Un copil este abuzat la fiecare două zile

Este statistica înfiorătoare realizată de Protecţia Copilului Gorj. În mai puţin de zece luni, aproximativ 200 de copii au avut nevoie de sprijin pentru că au fost abuzaţi ori exploataţi de cei care ar fi trebuit să-i protejeze.

Cele mai multe drame se petrec în mediul rural. De cele mai multe ori, copiii nu pot fi sprijiniţi pentru că poveştile lor de viaţă nu ajung la instituţiile care îi pot proteja. Numai în evidenţele Direcţiei pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj figurează aproximativ 200 de cazuri de copii abuzaţi. „Avem 177 de cazuri de copii abuzaţi, neglijaţi, exploataţi. Ca şi urmări, pe plan emoţional, copilul simte frică, ruşine, nelinişte şi depresie după perioada de abuz. Există o perioadă de monitorizare în care copilul beneficiază de consiliere psihologică şi juridică, dar şi familia în care se comite acest abuz”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Numărul creşte alarmant

După ce este identificat, copilul abuzat este consiliat psihologic. De cele mai multe ori, părinţii refuză acest tratament. Iar legea este de partea lor. „În această perioadă, avem un număr de 12 măsuri de protecţie specială instituită la nivelul Direcţiei. Numărul este în creştere. Acum o săptămână aveam 173 de cazuri. În toată ţara, sunt astfel de situaţii. Este grav la nivelul judeţului Gorj. Am avut ocazii în care părinţii nu îşi lasă copiii să fie consiliaţi psihologic. Noi nu îi putem sancţiona. Putem doar să anunţăm Poliţia să le aplice sancţiuni dacă nu se conformează”, a mai transmis Diaconescu.

Caz şocant

Cel mai recent caz care a şocat o ţară întreagă este al unei fetiţe de doar nouă ani din Stejari care a ajuns la spital cu vânătăi pe tot corpul, după ce mama i-a dat o bătaie soră cu moartea. Copila a fost lovită cu bestialitate cu un bătător de covoare. Fetiţa, împreună cu cei doi frăţiori, au ajuns în grija statului, iar instanţa va stabili dacă micuţii se mai pot întoarce în sânul familiei.

Vizualizări: 1,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: