Stocuri de 1,1 milioane de tone de cărbune la CE Oltenia

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a convocat joi Comandamentul de iarnă din cadrul Dispecerului Energetic Naţional, ca urmare a dificultăţilor apărute în unele zone în privinţa alimentării cu energie electrică din cauza condiţiilor meteorologice.

Peste 124.000 de consumatori au rămas fără alimentare cu energie din cauza vremii, dar la ora comandamentului mai erau 76.000.
Ministrul a dat asigurări că nu sunt probleme cu stocurile de gaze naturale și cărbune: „În privinţa alimentării cu gaze naturale, nu sunt probleme, iar rezervele sunt suficiente, de peste 1,3 miliarde de metri cubi. De altfel, situaţia stocurilor de combustibili pentru producerea de energie electrică și termică este foarte bună: 1,1 milioane de tone de cărbune la CE Oltenia, 56,1% grad de umplere în lacurile de acumulare ale Hidroelectrica și un debit al Dunării de peste 7.000 metri pe secundă”.
În ciuda avariilor din reţelele electrice, România este exportator net de energie, înregistrând o medie de circa 500 MW zilnic, a adăugat Petcu. (A.A.)

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: