Stoica vrea să fie la premiera de la Cluj a "Poliţist.Adjectiv"

 Filmul în care Ionuţ Stoica joacă unul dintre rolurile principale a câştigat la Cannes două premii care îl bucură nespus pe artistul gorjean. Acesta îşi pune acum mari speranţe într-un alt festival, de această dată românesc, ce va avea loc peste câteva zile la Cluj, gorjenilor fiindu-le promisă o proiectare a peliculei la Târgu Jiu spre toamnă. "Poliţist. Adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu a primit premiul juriului secţiunii Un Certain Regard la festivalul internaţional desfăşurat pe Coasta de Azur. Regizorul a fost răsplătit cu un premiu şi din partea Federaţiei Internaţionale a Presei Cinematografice, filmul urmând să fie prezentat la sfârşitul săptămânii în premieră în România la festivalul internaţional de film de la Cluj. Ionuţ Stoica se declară extrem de bucuros pentru succesul pe care pelicula l-a avut la Cannes şi spune că acum încearcă să facă tot posibilul pentru a ajunge şi el la Cluj. Artistul afirmă că spectacolele pe care le are de jucat la Târgu Jiu s-ar putea să îi dea peste cap programul, el fiind oricum extrem de încântat pentru că a avut ocazia să calce pe covorul roşu de la Cannes cu ocazia premierei mondiale a filmului. "Eu unul încă nu-mi revin din visul acesta care se cheamă Cannes, deşi sunt acasă de atâta timp. M-a sunat Cornel Porumboiu sâmbătă noaptea, după ce a aflat despre premii şi era foarte fericit. Cine nu e, în condiţiile acestea? Sper să avem şi noi o premieră a filmului la Târgu Jiu în toamnă, cu Cornel cu tot, evident, dar deocamdată mă gândesc la cum să ajung la festivalul de la TIFF pentru că programul de la teatru s-ar putea să mă ţină acasă. Am vorbit la telefon şi cu Vlad Ivanov şi cu Irina Săulescu şi sper să mă văd cu ei la Cluj. Ei oricum ştiau mai multe despre premiile de la Cannes pentru că, de, asta e, ei sunt acolo unde să dă ora exactă în ţara asta, eu sunt aici la Târgu Jiu. Cu toţii însă ne-am bucurat de premiile de până acum, asta contează cel mai mult", spune artistul gorjean.

 Cronicarii au lăudat filmul

 Pelicula "Poliţist. Adjectiv" relatează povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie (Dragoş Bucur). Acesta este obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un licean. Pe parcursul investigaţiei, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa. Pelicula a primit cronici laudative, după premiera mondială la Cannes, în publicaţii precum Variety şi The New York Times. Filmul lui Porumboiu a rulat în cadrul secţiunii "Un Certain Regard". Stoica a făcut echipă în acest film nu doar cu Bucur, ci şi cu Vlad Ivanov şi cu Irina Săulescu, cu care speră să se revadă la Cluj peste doar câteva zile. În schimb, regizorul filmului a mărturisit pentru Mediafax că premiile de la Cannes nu sunt din competiţia oficială, însă criticile formulate la adresa producţiei sale au fost extrem de favorabile. 
 "Acum 10 ani, când începeam şcoala, nici nu ştiam dacă voi face film", a răspuns Corneliu Porumboiu la întrebarea dacă regretă că "Poliţist, adjectiv" n-a participat în Competiţia Oficială, aşa cum multi critici au declarat că ar fi fost corect. "Nu îmi pare rău nici că nu am luat Premiul secţiunii Un Certain Regard. De fapt, nu ştiam ce premii voi lua, pentru ca fusesem anunţat de organizatorii festivalului că voi lua două premii. Nu am putut ajunge mai devreme la Cannes pentru că nu am găsit avion. Pentru mine, participarea la Cannes e o chestie de lungă durată. E important să fii in festival, iar eu am avut şi o premieră extraordinară cu «Poliţist, adjectiv», care a avut pe urmă un succes extraordinar la critici. Aceste lucruri pentru mine sunt mai importante decât premiile", a adăugat Porumboiu.


Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: