Strâng semnături pentru a scoate condamnaţii din Parlament

Un deputat al Uniunii Salvaţi România a fost joi la Târgu Jiu, pentru a vorbi despre o iniţiativă cetăţenească, de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât persoanele condamnate să nu mai poată ajunge în Parlament.

Deputatul Cristian Seidler, vicepreşedinte USR şi secretarul Camerei Deputaţilor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că primii paşi au fost făcuţi. „Este o iniţiativă cetăţenească pentru modificarea Constituţiei, intitulată «Fără penali în funcţii publice». Primii paşi au fost realizaţi deja, comitetul de iniţiativă a fost constituit conform legii. Fac parte din acest comitet de iniţiativă persoane publice, domnul Liiceanu, domnul Şora, reprezentanţi ai societăţii civile”, a spus deputatul Seidler.

Proiectul de modificare a Constituţiei are deja avizul Consiliului Legislativ, pasul procedural următor fiind publicarea în Monitorul Oficial a textului propus. Este nevoie de strângerea a 500.000 de semnături în şase luni. „Suntem optimişti că vom reuşi să trecem cu mult de acest prag de 500.000 de semnături şi vom atinge un număr de cel puţin un milion de semnături”, a mai spus deputatul USR.

Deputatul Cristian Seidler crede că România trăieşte în prezent o tragedie, generată de faptul că avem un preşedinte al Camerei Deputaţilor, pe Liviu Dragnea, condamnat definitiv.

Vizualizări: 792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: