Strigăt de ajutor la 38 de ani. „Este singura şansă să mă fac bine”

Mihaela Pătruţ, mama unui băiat de 17 ani, se luptă de doi ani cu o boală necruţătoare. Femeia din Târgu Jiu a fost diagnosticată cu cancer de col uterin şi are nevoie de sprijin pentru a urma un tratament peste hotare ce i-ar putea oferi o şansă la viaţă. O campanie de strângere de fonduri a fost deja iniţiată pe Facebook.

Mihaela Pătruţ, 38 de ani, se află într-o situaţie disperată. Femeia a aflat în 2016 că are cancer şi de atunci se luptă continuu cu boala. A suferit multe operaţii chirurgicale care au condus la alte probleme medicale. Mai mult decât atât, deşi femeia a urmat toate tratamentele, boala a recidivat. „Am făcut chimioterapie, radioterapie, brahiterapie, tot ce mi s-a spus să fac. Am făcut histerectomie totală, de la operaţie am luat stafilococul auriu. Toate tratamentele le-am făcut la Cluj. În urma stafilococului, am fost operată de peritonită acută, am făcut infecţie, dacă mai stăteam 48 de ore, puteam să mor. În ianuarie, anul trecut, după biopsie, s-a stabilit că este recidivă la bontul vaginal. Am făcut iar chimioterapie, brahiterapie şi mi-au spus după aceea că este ok. În ianuarie, anul acesta, iarăşi recidivă. În decembrie am făcut granulom de fir, iar în ianuarie mi-au spus că pare să fie afectat şi rectul, dar că vom vedea când mă vor opera. Asta fără să fac o investigaţie la un computer tomograf. Din cauza chimioterapiei pe care am tot făcut-o, din cauza toxicităţii, am făcut blocaj renal, iar la ora actuală urinez la pungă. Sunt tăiată în ambele părţi pe spate”, ne-a declarat Mihaela Pătruţ.

 „Am nevoie de ajutor să mă fac bine”

Femeia spune că singura sa şansă la viaţă este să primească tratament la o clinică din Turcia. Numai că veniturile familiei sunt modeste. De când s-a îmbolnăvit, Mihaela Pătruţ s-a pensionat pe caz de boală. Iar soţul este în şomaj, după ce a rămas fără un loc de muncă. Veniturile lunare ale familiei nu depăşesc 1.000 de lei, bani din care trebuie să facă faţă cheltuielilor de zi cu zi, dar şi să acopere nevoile unicului fiu, care este elev la un liceu din municipiu.

Tratamentele la clinica din străinătate sunt costisitoare, ajungând la câteva zeci de mii de euro, bani pe care femeia nu îi are. De aceea, Mihaela Pătruţ a făcut un apel la oamenii cu suflet să o ajute pentru a putea trece peste acest impas. „Am luat legătura cu o doamnă din Constanţa care se ocupă cu trimiterea oamenilor în Turcia. Iniţial se face o investigaţie de imagistică. A rămas să le arate medicilor de acolo documentele pe care i le-am dat. Acolo tratamentele sunt foarte scumpe. Numai şedinţele de chimioterapie m-ar costa vreo 22 de mii de euro, iar o pungă de sânge este 1000 de euro şi s-ar putea să am nevoie. Noi nu ne permitem să plătim aceşti bani şi am nevoie de ajutor. Este singura şansă să mă fac bine. Aici, în ţară, nu mai am încredere”, ne-a explicat femeia.      

DONAŢII

Cei care doresc să o ajute pe Mihaela Pătruţ pot accesa următorul link: https://www.facebook.com/donate/570059103379095/. Donaţii se pot face şi în contul: RO08RZBR0000060020206125, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Pătruţ Mihaela.

Galerie foto


Vizualizări: 28,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: