Strigăt disperat al unui părinte cu copilul bolnav

Luiza Ionaşcu, fata de 14 ani din Prigoria, care riscă să rămână în scaunul cu rotile pentru tot restul vieţii, dacă nu face bani să fie operată în următoarele săptămâni, a fost luni la Timişoara la un control medical în speranţa că va găsi medici care să o opereze la costuri cât mai mici. Banii trebuie strânşi cât mai repede pentru că boala fetei evoluează, iar intervenţia chirurgicală ar trebui să aibă loc spre sfârşitul lunii viitoare.

Tatăl acesteia, Nicolae, spunea înaintea acestei vizite că discuţiile de la Bucureşti duceau costurile operaţiei la cel puţin 16.000 de euro, în timp ce specialistul de la Timişoara le-a dat speranţe oamenilor, asigurându-i că sunt şanse ca suma să coboare la 12.000 de euro şi chiar mai puţin de atât. „Am fost luni la un domn doctor din Timişoara care ne-a spus că e în colaborare cu nişte fundaţii şi cu reprezentanţi ai bisericii care ne-ar putea ajuta şi dânşii cu nişte sume de bani, dar de 12.000 de euro tot ar trebui să facem rost cât mai repede. Dumnealui ne-a spus că în funcţie de posibilităţile colaboratorilor dumnealui e posibil să coboare suma şi la 8000 de euro, numai că cel mai sigur e să reuşim să strângem cei 12.000 pentru că aşa ar fi cel mai sigur că putem face operaţia. Ne-a cerut să facem noi aici, la Târgu Jiu, toate analizele, RMN, computer tomograf şi toate cele care le sunt necesare şi să ne ducem cu rezultatele la Timişoara ca să le interpreteze împreună cu o echipă de specialişti. Toate astea le facem la privat şi costă şi ele o grămadă. La stat am încercat marţi la spital, la Târgu Jiu, dar ne-au spus că de abia peste vreo lună, două ne pot programa. Sunt atât de disperat să îmi ajut fata că nu mai ştiu încotro s-o apuc. Sper ca oricine are posibilitatea să mă ajute cu cât poate pentru că va face un bine unui copil aflat în suferinţă”, spune tatăl Luizei.

DONAŢII

Contul deschis pe numele lui Nicolae Ionaşcu este RO51BRDE200SV36817952000. Aici poate fi depusă orice sumă de către oricine doreşte să o ajute pe Luiza, bolnavă de scolioză. Operaţia o poate readuce pe Luiza la o viaţa normală, fără respectiva intervenţie tânăra având toate şansele să îşi petreacă restul zilelor într-un scaun cu rotile. Boala respectivă este frecvent întâlnită la adolescenţii din România, ţara noastră fiind fruntaşă la acest capitol pe continentul european.

Vizualizări: 817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: