Strigătul unei bolnave de cancer: Am lăsat ruşinea la o parte. Ajutaţi-mă!

O femeie în vârstă de 40 de ani, din Târgu Cărbuneşti, bolnavă de cancer, are nevoie de sprijin pentru a trăi. Melania Muicu efectuează şedinţe de chimioterapie la o clinică privată din Turcia, asta pentru că medicii străini i-au dat o şansă la viaţă. Numai că tratamentul  este prea costisitor pentru familie. „De data aceasta am lăsat ruşinea la o parte, vă scriu şi vă rog personal: Ajutaţi-mă!”, a spus Melania Muicu.  

Melania Muicu are doi copii şi este angajată a societăţii Aparegio, ca laborant la staţia de apă din Cărbuneşti. În vara anului trecut, femeia a primit un diagnostic greşit la spitalul din Târgu Jiu, fiind anunţată că suferă de hernie de disc. A mers la un spital din Bucureşti unde, în urma investigaţiilor, a fost descoperită o tumoră retroperitoneală. De aici a început calvarul femeii. Medicii din Capitală au reuşit să-i înlăture mare parte din tumoră. „A ieşit bine din operaţie, a fost vreo două zile bine. S-a umflat piciorul, a făcut tromboză, a avut cheaguri. Ei tot insistau că tumora se alimenta din altă tumoră. Bănuiau ca şi poziţie că nu are de unde să urce celulele canceroase decât de la organele genitale. A făcut testul Papanicolau, a venit rezultatul că este posibilă o invazie. Nici asta nu i-a lămurit. Ca să se lămurească, i-au luat o probă de biopsie din colul uterin. După 10 zile ne-au spus medicul că nu au găsit nimic la colul uterin, după care au revenit asupra rezultatului, spunând că este vorba de o invazie, semnătura fiind a altui doctor, nu a celui care mi-a spus prima dată. De acolo au plecat toate diagnosticele, toate hârtiile pe carcinom de col uterin”, a spus Radu Muicu, soţul femeii.

„Costurile sunt enorme”

Melania Muicu a făcut 28 de şedinţe de radioterapie. După ce a revenit la control, femeii i s-a comunicat că „s-a rezolvat problema la colul uterin”, deşi familia este sigură că această problemă nici măcar nu a existat. Rudele Melaniei Muicu au decis că este mai bine să facă investigaţiile la un computer tomograf performant, la o clinică din Istanbul, Turcia. În cele din urmă au ajuns acolo. Nu i-au găsit alte celule canceroase în corp. A făcut cinci şedinţe de radioterapie şi i s-au prescris trei şedinţe de tratament cu citostatice. Una a făcut-o acum circa o săptămână, iar celelalte le va face la interval de 21 de zile. „După cele trei citostatice o să intre iar la alte investigaţii. Este posibil să facă altă operaţie. Costurile sunt enorme, avem o grămadă de facturi şi documente. Şedinţa de citostatice ne-a dus la vreo 2.500 de euro, cu drum, cazare, cu tot. Şi mai urmează încă două, operaţia am înţeles că este în jur de 7.000-9.000 de euro”, a mai spus Radu Muicu.

DONAŢII

Fiica Melaniei Muicu, ajutată de doi tineri inimoşi din Târgu Cărbuneşti, Alexandru Mădălin Golumbu și Emilian Jicmon, a iniţiat o campanie pe facebook de strângere de fonduri pentru ca mama ei să poată plăti investigaţiile şi tratamentul necesar la clinica din Turcia. Gorjenii cu suflet pot face donaţii pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/donate/327270154462279/ sau în contul deschis pe numele de Muicu Daniela Melania la BRD: RO42 BRDE200 SV09865712000.

Vizualizări: 14,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: