Studiu: 800 de lei costă pregătirea maşinii după terminarea sezonului rece

Şoferii români alocă, în medie, 800 de lei pentru pregătirea maşinii după terminarea sezonului rece, potrivit estimărilor AutoEco.ro. Vremea rea, temperaturile scăzute, umezeala excesivă, gheaţa de pe şosele, soluţiile antiderapante şi gropile din asfalt sunt principalele cauze ale apariţiilor defecţiunilor autovehiculelor în sezonul rece.

Potrivit consultanţilor AutoEco.ro, spre finalul sezonului rece şi începutul primăverii,  apar, cu precădere, defecţiuni ale sistemului de direcţie şi suspensie, cele mai afectate piese fiind: braţele de suspensie, bucşele braţelor de suspensie, bieletele antiruliu, bucşele de bară stabilizatoare, rulmenţii de roată, arcurile de suspensie şi amortizoarele.

Ambreiajul este, de asemenea, o piesă foarte solicitată pe timp de iarnă, din cauza patinării excesive a maşinii pe zăpadă sau pe gheaţă, a schimbărilor dese ale treptelor de viteză, a folosirii dese a frânei de motor şi a funcţionării maşinii cu motorul mult mai turat decât de obicei.

După terminarea iernii, bateria maşinii poate pune probleme - frigul şi nefolosirea autovehiculului o perioadă mai lungă de timp ducând la descărcarea bateriei. (A.A.)

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: