Studiu: Japonezii trăiesc cel mai mult. Dar cel mai puțin?

Speranța de viață pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 și 2015, a anunțat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce privește combaterea malariei și a SIDA, relatează AFP.

În medie, un copil născut în 2015 poate spera să trăiască 71,4 ani: mai mulți ani în cazul femeilor (73,8 ani) decât în cel al bărbaților (69,1 ani), potrivit datelor publicate în Raportul anual al OMS. Statisticile arată că o fată născută astăzi în Japonia are cea mai mare speranță de viață: 86,8 ani. În cazul bărbaților, Elveția oferă cel mai bun mediu, cu o durată medie de viață de 81,3 ani. Sierra Leone ocupă ultimul loc al clasamentului pentru ambele sexe, cu o medie de 50,8 ani pentru femei și 49,3 ani pentru bărbați.

Pentru o durată de viață mai mare, OMS susține necesitatea unor măsuri precum reducerea numărului de fumători — în prezent sunt 1,1 miliarde pe plan mondial — și asigurarea apei potabile pentru circa 1,8 miliarde de persoane care beau zilnic apă contaminată.

Vizualizări: 2,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: