Studiu: Renunţarea la sare ar putea salva vieţile diabeticilor

Un nou studiu publicat în jurnalul medical Hypertension arată că reducerea cantităţii de sare la doar jumătate de linguriţă pe zi ar putea salva vieţilor multor persoane care suferă de diabet, potrivit CSID.

Reducerea cantităţii de sare consumată zilnic cu 2 grame duce la o scădere semnificativă a tensiunii arteriale pentru persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2 şi cele cu intoleranţă la glucoză. Această schimbare ar scădea şansele de a suferi un accident cerebral vascular, infarct miocardic sau afecţiuni ale rinichilor pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip 2 în stadiu incipient.Cantitatea pe care ar trebui să o reducă este echivalentul unei conserve de supă de roşii, a două felii de pâine albă sau jumătate de pizza cu salam picant.

Profesorul Graham MacGregor, expert în boli cardiovasculare la Queen Mary, Universitatea din Londra susține că "Este prima dată când s-a demonstrat atât de concludent această legătură şi este important ca acum toţi pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 sau intoleranţă la glucoză să fie sfătuiţi să ia în considerare reducerea consumului de sare. Este vital să convingem industria alimentară să scadă cantităţile uriaşe şi inutile de sare din alimentele pe care le pun pe piaţă".

Vizualizări: 3,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: