Subofiţer al IPJ Gorj, judecat pentru purtare abuzivă

A fost convins că haina pe care o poartă îl va scuti de orice răspundere în faţa legii, dar faptele arată că lucrurile nu stau chiar aşa în cazul poliţistului din Mătăsari, reclamat pe primăvară că ar fi bătut un tânăr din oraş fără vreun motiv anume. Agentul şef adjunct de poliţie la Secţia 4 de Poliţie Mătăsari, Constantin Alionescu, a fost reclamat la Parchet de către Vasile Croitoru pentru că, în luna mai, l-ar fi luat la bătaie în plină stradă, faptele petrecându-se în plin scandal legat de anchetarea altor doi poliţişti gorjeni, de la Stoina, arestaţi la acea vreme, pentru că ar fi bătut până la moarte un localnic.

Croitoru nu credea în vară că ancheta va mai fi finalizată vreodată, el declarând atunci că tot ce ştia despre motivul pentru care a luat bătaie de la poliţist fiind faptul că l-ar fi stropit pe omul legii cu apă atunci când a trecut pe lângă el cu maşina. Faptele s-au petrecut în perioada în care în judeţ ploua abundent zilnic, iar băltoacele făceau parte din peisajul cotidian. Croitorul a declarat că nu îl văzuse pe poliţist până în momentul în care acesta a venit la el şi i-a vorbit urât, după care l-a lovit cu pumnii şi picioarele, scena fiind surprinsă de o cameră de supraveghere de la un magazin.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a comunicat, ieri că victima agresiunii a avut nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale, cercetările procurorilor finalizându-se acum cu un rechizitoriu care nu-i este deloc favorabil poliţistului. „În rechizitoriul întocmit de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a reţinut că inculpatul, în calitate de agent de poliţie, la data de 26 mai 2012, în jurul orelor 7,00, a exercitat acte de violenţă împotriva părţii vătămate C.V., producându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale”, menţionează Parchetul într-un comunicat de presă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, pedeapsa pe care o riscă poliţistul fiind o amendă sau închisoare pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: