Subvenții de milioane de euro neîncasate de fermieri. Când vor primi banii!

Câteva mii de fermieri din Gorj vor primi sumele restante aferente subvenților pentru anul 2018. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA ) Gorj a început să facă plățile, iar suma totală de achitat la nivel de județ se ridică la 4,5 milioane de euro.

Aproape 2000 de fermieri gorjeni își vor primi banii aferenți campaniei 2018. Temenul limită de autorizare la plată este 31 martie. ”Începând de astăzi (n.red. 21 martie), autorizăm la plată fermierii restanți pe campania 2018. Discutăm de 1996 de fermieri care așteaptă ajutoarele naționale tranzitorii, o schemă de plată din bugetul nostru național. S-a adoptat bugetul național, a fost adoptată și hotărârea de guvern, iar noi, cei de la APIA, acordăm aceste subvenții fermierilor. Discutăm de cuantumurile stabilite în sector zootehnic, dar și în sector vegetal”, a declarat Nicolae Negrea, directorul APIA Gorj.

Este vorba de cuantumuri stabilite prin hotârâre de guvern, respectiv echivalentul a 14.6 euro/ha pentru culturile în arabil, echivalentul a 16.6 euro/tona de lapte, 78 de euro/cap de animal în sectorul creșterii ovinelor, respectiv 4.85 euro pentru caprinele și ovinele deținute de fermierii în exploatație.

Pentru angajații APIA Gorj va fi o muncă titanică, asta pentru că în 10 zile vor trebui să facă aceste plăti, dar și să primească cererile unice de plată pentru anul 2019. Ultima zi de depunere a cererilor este 15 mai. ”Ne vom organiza de așa manieră să mergem în paralel, atât cu primirea cererilor, cât și cu autorizarea. Și, probabil, vom lucra și în zilele noastre libere, astfel încât toți fermierii să fie plătiți până la 31 martie”, a explicat directorul APIA Gorj.

Vizualizări: 1,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: