Subvenţii pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj anunţă lansarea celei de a II-a sesiuni de primire a cererilor de ajutor specific, în perioada  29 octombrie - 09 noiembrie 2012, privind schema de ajutor specific pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi bivoliţe de lapte din zonele defavorizate.

Această sesiune se adresează numai posibililor beneficiari care nu au depus cerere în sesiunea anterioară (6.08-21.09.2012). Beneficiarii acestui ajutor pot fi producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate şi/sau persoane juridice, crescători de animale, în funcţie de efectivul de animale deţinut/beneficiar/categorie, din următoarele categorii: vaci de lapte, bivoliţe de lapte, taurine din rase de carne şi metişii acestora: vaci din rase de carne, tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne. Pentru a beneficia de ajutorul specific, crescătorii trebuie să deţină un efectiv de animale:

cuprins între două şi 15 capete de vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar; de maximum 50 capete femele din specia bivoliţe de lapte, pe beneficiar; de maximum 90 capete pe beneficiar, constituit, după caz, din vaci din rase de carne. Cuantumul ajutorului specific se calculează de către APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile, fără a depăşi: 250 euro/cap, pentru categoria vaci de lapte; 187,5 euro/cap, pentru categoria bivoliţe de lapte; 300 euro/cap, pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii. (D.M.)

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: