Succes deplin pentru primul cinema în aer liber de la Târgu Jiu

Ideea unor tineri de a vedea proiecția unui film pe un ecran, o pânză, în aer liber, a reușit să strângă miercuri seara la Târgu Jiu aproape o mie de persoane. Parcul Coloanei fără Sfârșit a fremătat de mulțimea strânsă să urmărească un film care era pentru prima dată difuzat într-un astfel de spațiu.

Străzile din jurul parcului erau pline de oameni și mașini cam ca la Revelion, organizatorii fiind mirați de succesul pe care au putut să îl aibă cu un astfel de proiect simplu. Singura problemă pentru cei care au venit în parc a fost ecranul, pânza pe care s-a văzut filmul fiind una de dimensiuni mici, câțiva metri patrați, asta în condițiile în care organizatorii se așteptau să aibă vreo câțiva zeci de spectatori, nu sute și sute.

„Ecranul nu înțeleg de ce l-au pus aici între copaci. Trebuiau să îl fi pus mai sus, să se vadă mai de la distanță că dacă stai mai în spate nu se mai vede”, s-a plâns un domn mai în vârstă, aflat  lângă ecran, în timp ce, din spate, un alt tânăr se pregătea să plece la plimbare prin parc pentru că nu putea să vadă filmul. „Nu prea se vede filmul dacă nu ești în față. E prea multă lume, iar organizatorii cred că nu au fost pregătiți pentru așa ceva. Ecranul e mic, distanța de la care ar trebui să văd este prea mare, cred că mai stau un pic și o să plec. Spațiu nu cred că se va elibera mai în față, dar mă bucur că e atât de multă lume pentru că eu vin cu prietenii mei constant aici în parc și de regulă rar de tot se întâmplă să fie mai multe persoane deodată. Acum sunt foarte, foarte multe, ceea ce e bine”, a spus un tânăr spectator.

„Este ceva excepțional pentru tineri”

O organizație de tineret, nonguvernamentală, a obținut o finanțare de la Direcția de Tineret Gorj pentru un proiect prin care își propusese să deruleze mai multe activități menite să îi scoată pe copii din casă și să îi aducă în mijlocul naturii. Iar proiecția filmului a reușit din plin pentru că în Parcul Coloanei au venit nu doar puști de școală generală, ci și părinții sau chiar bunicii acestora. „Pentru tineri, consider că este ceva excepțional. Am venit cu soția, cu băiatul, cu fiica, suntem toți aici pentru că suntem nedespărțiți. Am văzut anunțul pus pe Facebook de organizatori și am zis să venim să vedem ce se întâmplă. E frumos și ne place această idee de a vedea un film în aer liber seara, pe răcoare”, a spus unul dintre spectatori.

Proiecția filmului s-a încheiat aproape de miezul nopții, dar puștii care erau oricum în vacanță și-ar mai fi dorit ca „spectacolul” să continue. Asta se va întâmpla de abia vara viitoare, reprezentanta organizației care a derulat proiectul respectiv, Adina Vladu, dând asigurări că atunci ecranul va fi unul de dimensiuni mai mari, la fel ca și boxele, sunetul lăsând și el de dorit pentru spectatorii care au fost mai departe de locul în care se proiecta filmul.

Vizualizări: 4,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: