Supraveghetori din CEO, daţi în judecată

Complexul Energetic Oltenia a formulat cereri de chemare în judecată şi în cazul celorlalte persoane care au încasat mai mulţi bani, în urma umflării indicatorilor. Iniţial se credea că aceştia şi-au plătit sumele datorate, însă procesele lor apar pe rolul instanţelor din oraşele unde au aceştia domiciliul.

CE Oltenia a dat în judecată actualii şi foştii directori Daniel Antonie, Aurel Medinţu, Ion Petroniu, Maria Scurtu, Adriana Vîlceanu pentru recuperarea unor sume pe care le-au încasat ilegal după calcularea eronată a indicatorilor de performanţă. Că aceşti au lauat mai mulţi bani decât ar fi trebuit au constatat inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
Procesele acestora, dar şi al Georgianei Porumbel, membru în Consiliul de Supraveghere, sunt pe rolul Tribunalului Gorj. Mai sunt şi la Tribunalul Bucureşti cu Răzvan Purdilă şi Dorin Spătaru, la Tribunalul Ilfov cu Gabriel Dumitraşcu şi la Tribunalul Buzău cu Alin Chiţu. În total, aceştia au de dat înapoi 300 de mii de lei.
La Consiliul de Supraveghere sumele încasate ilegal au fost de circa 32 de mii de lei, restul fiind la directori. În 2015, CE Oltenia a calculat îndeplinirea indicatorilor între 82 și 342%, iar controlul ANAF a stabilit că de fapt realizaseră între 66 și 95%. De exemplu, în martie 2015 complexul a calculat performanțe de 342%, iar inspectorii au stabilit că au fost de doar 94%. Conducerea CEO a transmis acestora nenumărate notificări în care le-a cerut să returneze banii, dar pentru că nu s-a întâmplat aşa, i-a acţionat în instanţă. Potrivit unor informaţii, aceştia se apără spunând că nu ei au calculat indicatorii şi că ar trebui să se impute banii celor care au calculat.

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: