Supraveghetorii din CEO, răsplătiţi regește pentru efortul din 2017

Membrii Consiliului de Supraveghere din Complexul Energetic Oltenia vor fi răsplătiţi cu sume considerabile pentru rezultatele companiei din 2017. Aceştia au dreptul la o indemnizaţie variabilă echivalentă cu 24 de salarii medii brute pe unitate. În Consiliul de Supraveghere sunt 7 persoane. Şi membrii Directoratului au dreptul la o indemnizaţie variabilă egală cu 12 remuneraţii lunare, adică de 12 ori câte şase salarii brute pe ramură.

Minerii şi energeticienii au avut un an bun în 2017 şi fiecare dintre ei a simţit puţin la buzunar. Cei care vor simţi din plin faptul că a fost un an bun sunt cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere. Potrivit hotărârii acţionarilor, supraveghetorii au dreptul la o indemnizaţie fixă şi una variabilă, pe care o primesc doar de la un anumit nivel al indicatorilor în sus.

Indemnizaţia fixă a supraveghetorilor din CE Oltenia este de două salarii medii brute la nivel de ramură pe lună. Cea variabilă nu poate depăşi 12 indemnizaţii lunare, adică 24 de salarii medii brute.

Cei şapte supraveghetori din CE Oltenia sunt: Cornel Bobîlcă - preşedinte, Dan Codescu, Robert Ghelasi, Florin Marin, Cătălin Nichifor, Mirela Micu şi Valentin Cudric.

Potrivit unui document postat pe site-ul companiei, supraveghetorii din CE Oltenia au avut un grad de îndeplinire a obiectivelor de 139,16%, ceea ce atrage un nivel maxim al indemnizaţiei variabile. „Cuantumul anual al componentei variabile nu poate depăşi 12 indemnizaţii fixe lunare, cu încadrarea în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. Componenta variabilă va fi acordată proporţional cu gradul de realizare a indicatorilor de performanţă (...), astfel: sub 75% nu se acordă, între 75% şi 100% se acordă proporţional, peste 100% se acordă 100%”, se arată într-un document postat pe site-ul companiei.

DIRECTORAT

Şi directoratul a avut un grad de realizare a indicatorilor de peste 100%, ceea ce atrage o indemnizaţie variabilă la un nivel maxim, care înseamnă 12 remuneraţii lunare. Remuneraţia brută lunară fixă nu poate depăşi şase salarii medii brute pe ramură.

Vizualizări: 2,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: