Suspendat din Directoratul CE Oltenia

Daniel Antonie a fost suspendat miercuri, 13 decembrie, din Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Decizia a fost luată de Consiliul de Supraveghere, ca urmare a condamnării în primă instanță a lui Antonie în dosarul “Bani pentru Medințu”.

Antonie era cel mai vechi membru al directoratului selectat pe ordonanța 109 privind guvernanța corporativă, fiind selectat în februarie 2015. Suspendarea lui Daniel Antonie din Directorat este valabilă până la pronunțarea sentinței definitive de către Curtea de Apel Craiova.

Daniel Antonie a fost condamnat la trei ani cu suspendare în primă instanță, la Tribunalul Gorj. Sentința din 14 noiembrie a fost atacată cu apel. În dosar au mai fost condamnați fostul director general Laurențiu Ciobotărică și fosta șefă de la Direcția Juridică, Dorina Jianu.

Cei trei au aprobat în 2016 acordarea de plăți compensatorii către Aurel Medințu, pentru ca acesta să plece din Directorat. Procurorul și judecătorul au considerat că decizia nu era de competența lor, ci a Comitetului de Nominalizare și Remunerare din cadrul companiei. Suma consta în șase salarii ale lui Medințu, adică 128.100 de lei.

Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 128.100 de lei – suma primită de Medințu plus 29.591 lei reprezentând contribuții la buget achitate de companie în contul acestei sume. Pentru recuperarea acestor bani, Antonie are mai multe bunuri sub sechestru: un autoturism marca Audi A6, un teren intravilan în comuna Ionești și o casă de locuit, un teren forestier în Tismana.

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: