Sute de amenzi pentru opriri în locuri interzise şi neregulamentare

În perioada 18-29 noiembrie a.c., poliţiști din cadrul Serviciului Rutier şi Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au organizat multiple acțiuni pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier în municipiul Târgu Jiu, în special pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatorului rutier ,,Oprirea Interzisă’’, pe str. Victoria şi str. Unirii.

Cu această ocazie poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 149 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au oprit în locuri interzise și au solicitat unui număr de 262 proprietari de autovehicule oprite neregulamentar, să comunice Poliției Rutiere identitatea conducătorilor auto ce nu au respectat semnificația acestor indicatoare, în vederea aplicării prevederilor legale față de aceștia.

Având în vedere că în luna Decembrie se înregistrează valori mai ridicate de trafic pe arterele rutiere din municipiul Tg-Jiu, poliţişti rutieri recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să respecte interdicţiile instituite de indicatoarele rutiere cu semnificaţia ,,oprirea interzisă’’ în vederea asigurării bunei desfăşurări a traficului rutier.

Totodată, precizăm că oprirea în locuri interzise se sancţionează conform prevederilor O.U.G. 195/2002, cu amendă cuprinsă între 250 şi 375 lei și 2 puncte de penalizare.

Vizualizări: 1,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: