Sute de angajați cer bani de tratament la CEO

Peste 600 de mineri și energeticieni au cerut ajutor de la conducerea Complexului Energetic Oltenia. Situația este doar pe ultimele două luni și arată că starea de sănătate a angajaților CEO este șubredă. Liderii de sindicat speră că banii alocați pentru ajutoarele de boală să ajungă pentru tot anul.

Salariații cer ajutoare de câteva sute sau mii de lei pentru investigații medicale, tratament sau operații. Potrivit liderilor de sindicat, condiţiile tot mai grele de muncă şi stresul accentuat îi îmbolnăvesc pe mineri şi energeticieni. Sindicalistul Cristian Lădaru a declarat că la ultima ședință, care a avut loc săptămâna trecută, au fost aprobate ajutoare pentru peste o sută de persoane. 

„Sunt foarte multe cazuri de cancer. Nu am acum documentele în față, dar sunt foarte multe. Sunt ajutoare și pentru rude de gradul 1, soție sau copil, dar doar în cazuri de cancer. Medicii analizează dosarele și stabilesc. La ultima ședință, marți, am acordat peste o sută de ajutoare“, a declarat Lădaru. Suma acordată într-o singură zi a fost de aproape 30 de mii de lei.

Sindicalistul Lădaru speră că banii bugetați pentru acest capitol să fie suficienți. Bugetul este de aproximativ 300 de mii de lei. Lădaru susține că sunt aprobate aproape toate cazurile, cu excepția celor care nu fac dovada bolii prin documente medicale.

Vizualizări: 3,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: