Sute de cai putere, motoare turate și adrenalină pe Transalpina

Competiție de senzație pe Drumul Regelui. Sute de cai putere au fost puși la încercare pe un traseu spectaculos. Zeci de piloți din țară și din străinătate s-au așezat la start la Rânca, unde s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, Campionatul Național de Viteza în Coasta Dunlop 2017. În competiție s-au înscris 75 de piloți.  Printre aceștia,  Bogdan Cuzma, campionul de anul trecut, Paul Andronic, vedeta tv Dani Oţil, sau primarul localității Runcu, Adrian Câmpeanu.

75 de piloți s-au înscris în competiție, iar în cele două zile au încercat unul dintre cele mai grele trasee de raliu din țară. Piloții s-au declarat impresionați de curbele spectaculoase. „Anul trecut am reușit să câștig această etapă. Traseul este destul de tehnic, are niște porțiuni de viteză destul de mari, ceea ce face un adevărat spectacol. Am o mașină dezvoltată destul de mult. Are undeva la 800 de cai putere”, ne-a spus Bogdan Cuzma, câștigătorul ediției de anul trecut. „Traseul este ok. Ca în fiecare an, traseul ne pune dificultăți din cauza pantei abrupte și a virajelor dificile. Am construit o mașină nouă pentru această competiție. Am adus-o prima dată la Rânca în acest an. Această mașină are câteva sute de cai putere” , a explicat pilotul Paul Andronic.

Primarul din Runcu, la competiție

Mașinile au sub capotă sute de cai putere. Nici primarul localitatii gorjene Runcu nu a lipsit de la această cursă. Un împătimit al mașinilor puternice, Adrian Câmpeanu a ținut în frâu aproape 500 de cai putere. „Traseul este foarte frumos și le place piloților. Avem peste 75 de echipaje la start. E primul an în care avem atâția piloți la start. Și vremea a ținut cu noi. Piloții sunt foarte bine pregătiți. Sunt și din afara țării, avem campionul național din Bulgaria, fostul campion de anul trecut, Bogdan Cuzma”, a explicat Constantin Ciufrilă, directorul organizatoric al competiției.

Echipaje ale Salvamont și ale Ambulanţei au monitorizat cursa. Cu aceasta ocazie, traficul a fost restricționat pe DN 67 C Novaci-Rânca, între orele 08.00-19.00, cu o pauză între orele 13.00-14.00.

Turiștii au făcut cale-ntoarsă

Zeci de turiști au fost trași pe dreapta de polițiști și s-au văzut nevoiți să aștepte ore întregi să poate trece. Susțin că au aflat târziu de restricțiile impuse pe Transalpina. „Nu știam că este închis. Acum așteptăm câteva ore. Nici nu avem unde mânca. Ne-a luat prin surprindere și o să stăm două ore în soare aici”, ne-a spus unul dintre turiștii care voiau să traverseze Transalpina. „Nu s-a transmis pe nicăieri. Măcar nu mai plecam de acasă. Nu avem decât să așteptăm până se permite circulația. Suntem pe drum de câteva ore să ajung mai devreme acasă. Am aflat pe drum că este închis drumul. Am venit din Pitești să vedem Transalpina. Voiam să ajungem la Prislop”, a declarat organizatorul unei excursii în zona montană a județului Gorj.

Dacă unii au așteptat să poate circula, alții au renunțat la idee și s-au întors acasă. Oficialii de la Secția de Drumuri Naționale Gorj susțin că a fost anunțată restricția de circulație. „Turiștii au fost informați pe portalul Infotrafic și în mass media. În acea oră liberă, toată lumea a urcat și a coborât”, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Galerie foto






Vizualizări: 1,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: