Sute de copii de la “Constantin Săvoiu”, mutați în altă școală. Motivul!

Sute de elevi care învață la Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu”, din Târgu Jiu, vor merge la ore la altă unitate de învățământ. Totul, după ce va începe o modernizare amplă a clădirilor în care învață acum. Autoritățile ar vrea să mute copiii din clasele primare ca să nu pună prea mulți profesori pe drumuri. Edilul caută acum o școală unde ar putea să meargă și elevii din clasele 0 – IV până când clasele lor vor fi modernizate. Proiectul este pe fonduri europene și are o valoare de două milioane de euro.

Momentan, municipalitatea nu a găsit o soluție pentru elevi, dar primarul Marcel Romanescu se gândește să disloce clasele mici.

“Se va intra în reabilitarea corpurilor de clădire și amenajarea sălii de sport și a amfiteatrului. Este clar că o parte dintre elevi vor fi dislocați către o altă unitate școlară și suntem în discuție cu mai multe unități școlare. Ne-am dori unități școlare din apropierea Școlii Nr. 8. În condițiile în care nu vom găsi o soluție în apropiere, cred că clasele 0-IV vor fi discolate pentru că ești legat de un om, de învățător. Ca și clase gimnaziale, ar trebui să plimbăm profesorii între Școala Gimnazială Nr. 8 și o altă unitate școlară care poate prelua o parte din elevi. Nu vom intra în reabilitare cu toate corpurile, ci pe rând”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Până la anul, școala ar trebui să fie complet reabilitată. Proiectul este în valoare de două milioane de euro, bani europeni.

Pe lista de mari proiecte pentru acest an, mai sunt notate parcarea din fața Spitalului Județean de Urgență, din strada Tudor Vladimirescu, ori parcul din cartierul Narciselor, o investiție de circa trei milioane de euro.

Vizualizări: 3,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: