Sute de gorjeni amendați pentru viteză

Polițiștii gorjeni au depistat în perioada 22-25septembrie 253 de șoferi care au depășit viteza legală pe drumurile publice. Au fost aplicate amenzi de 12.500 de lei, 25 de permise reținute și 9 certificate de înmatriculare retrase.

Recomandările poliției

Polițiștii gorjeni recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, atunci când circulă în zone cu instabilitate atmosferică.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Polițiștii vă reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice !

Vizualizări: 3,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: