Sute de localnici din satul Ohaba au sărbătorit. Motivul!

Ziua de marți a fost una importantă pentru sute de cetățeni ai comunei Bolboși. Satul Ohaba a îmbrăcat straie de sărbătoare de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Asta pentru că localnicii din cele peste 200 de gospodării din Ohaba au sărbătorit hramul satului. Oamenii au mers dimineața la biserică și au pregătit bucate pentru invitații lor.

Ca în fiecare an, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril toată suflarea din satul Ohaba petrece. Familia Ciciu spre exemplu s-a pregătit intens și anul acesta pentru a sărbători hramul satului și, totodată, praznicul de la cununia religioasă. Și de această dată soții Ciciu au invitat la petrecere rudele și prietenii cărora le-au pregătit fel de fel de mâncăruri și prăjituri. "Am așteptat învitații noștrii cu salată de boeuf, cu friptură, sarmale, piftii, prăjituri, cozonac, toate ce trebuie de hramul satului, de Sfinții Mihail și Gavril. Am invitat neamurile, nașii, prietenii. În fiecare an sărbătorim", a spus Cristian Ciciu, localnic din Ohaba.

Fiecare dintre cetăţenii acestui sat au mers mai întâi la biserică. "Astăzi noi ne-am pregătit pentru ziua de 8 noiembrie, hramul satului, cu  mâncăruri tradiţionale. Am aşteptat invitaţii, am fost la biserică, sărbătorim şi praznicul de la căsătorie, astăzi împlinim 16 ani de la cununia religioasă", a spus Elena Ciciu.

Petrecere a fost în fiecare casă din satul Ohaba al comunei Bolboși. "Hramul satului este sărbătorit de 220 de familii. Oamenii merg la biserică cu parastasele, pomenesc pe cei morți iar acasă petrec cu invitații. Vin rudele de la oraş, din alte locuri. Este o tradiție de peste 100 de ani ca de Sfinţii Mihail şi Gavril să se țină în satul Ohaba Jiu această sărbătoare", a declarat Victor Vâlceanu, viceprimarul comunei Bolboși.  

Marea majoritate a satelor din comuna Bolboși sărbătoresc hramul de Sfânta Marie, în data de 15 august.

Galerie foto




Vizualizări: 4,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: