Sute de mii de copii fumează. Ministru: Nu schilodiți legea anti-fumat!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, luni, către parlamentari, cerându-le să dea dovadă de responsabilitate și să oprească "schilodirea legii anti-fumat", în condițiile în care studiile relevă că unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, adică 200.000 de copii, au fumat cel puțin o dată în ultimele 30 de zile.

"Legea anti-fumat a fost atacată și în Parlament, chiar de medici cu renume, care au adus amendamente care pun în pericol sănătatea tuturor românilor, amendamente care permit în realitate să se fumeze în orice spațiu închis. România ar deveni un caz unic în lumea civilizată, am deveni, potrivit tuturor experților pe care i-am consultat, prima țară care îmblânzește legile anti-fumat", a spus ministrul, luni, într-o conferință de presă.

El a adăugat că în cazul în care o parte dintre adolescenții care consumă țigări vor deveni fumători "este și vina celor care astăzi încearcă să schilodească legea anti-fumat". În acest sens, ministrul și-a exprimat speranța că deputații, care reprezintă forul decizional în acest caz, "vor face ceea ce trebuie", după ce la nivelul Comisiei pentru sănătate din Senat au fost aduse amendamente conform cărora este permis fumatul în spații închise, cu condiția ca acestea să fie inscripționate în acest sens. (A.P.)

Vizualizări: 1,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: